Tacofärs LCHF

Tacofärs LCHF utan tillsatser – superlätt!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Lättlagad och supergod tacofärs – på LCHF vis. Jag tycker de här färdiga påsarna med tacokrydda är riktigt ruggiga. Den största ingrediensen är druvsocker. Jag tycker att det är godare att sätta smaken på färsen själv. Det tar faktiskt inte alls längre tid att vända ner några mått kryddor.

Tacofärs LCHF

Ingredienser:

  • 800 gram valfri färs (nöt på bilden)
  • 1-1,5 tsk salt (beroende på hur mycket du gillar salt)
  • 4 msk spiskummin
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 2 tsk tomatpuré (kan uteslutas, men jag gillar det för färgens skull och lite smak såklart)

Gör så här

  1. Stek färsen, kör i kryddorna (späd eventuellt med jättelite vatten om du vill ha den lite blötare. Vilket jag ibland gör beroende på färs och hur den beter sig.)
  2. Klart!
  3. Ät gärna med mina ostchips eller zucchinichips.

Tips!

Här hittar du min samling recept till tacos tillbehör och annat – på LCHF vis!

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Jag brukar också göra egen. Hittade dock en kryddblandning för dagar man har brådis. Tacokryddmix från Spicemaster, som bara innehåller just kryddor (spiskummin, lök, koriander, vitlök, paprika, oregano, svartpeppar, och chili)! Den var faktiskt jättegod 🙂 Ekologisk också!

Vad roligt! Har hört både bra och dåligt om den. Flera har sagt att den är kanon, andra att man måste krydda mycket själv. Jag får nog köpa en själv och testa. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök