Rabarberkaka med kardemumma

Rabarberkaka med kardemumma – somrigt!

Rabarberkaka med kardemumma är enkel att göra och god att bjuda på. Jag tycker att mandeln framhävs extra mycket när man blandar den med rabarber, så det nästan blir en mazarinkänsla över det hela. Kardemumma och rabarber är en vinnande kombination sedan länge. Hoppas att du gillar detta recept! Även du som undviker socker kan njuta av en god kaka då och då. Söta med det som passar dig. 

Rabarberkaka med kardemumma, ja du hör ju. Låter ju supergott! Det kan ju vara lite svårt att använda rabarber helt utan sötning, så därför äter jag det sällan, med sötning och det passar mig bra. Barnen tycker dessutom att det är väldigt roligt att baka tillsammans, och jag är gärna med dem i köket.

Rabarberkaka med kardemumma

Jag utgick från detta recept på citron- och vaniljkaka med blåbärsfrosting, med några modifikationer.

  • Jag tillsatte knappt 1 msk nystött kardemumma
  • Bytte ut mejerierna mot kokosgrädde.
  • Jag använde ingen citron eller citronskal!
  • Jag använde smör, men vill du använda kokosolja borde ca 50 gram räcka.
  • Jag rekommenderar att du minskar ner sötningen till ca 1/2 dl, jag tycker att det blir för sött med 1 dl.
  • Tillsatte 150-200 gram rabarber som jag blandade med knappt 1 msk sötning.

Kakan blir godast om den får stå till sig över natten, annars blir den ganska fuktig. Men den håller sig fin och saftig desto längre, har haft den närmare 1 vecka och den har varit lika god då! Så ha lite framförhållning när du bakar, det lönar sig!

Jag använder björksocker de få gånger jag bakar, men välj det du föredrar. Servera gärna med en klick grädde (eller vispad kokosgrädde) eller hemmagjord vaniljglass.

Andra rabarberrecept

Här finns fler smarriga rabarberrecept att testa! De flesta recept här nedan har jag bjudit vänner på med riktigt bra betyg.

  1. Rabarberkompott 
  2. Rabarberkaka med mandelkräm
  3. Fannys rabarberpaj
  4. Rabarberkompott med hallon

 

Rabarberkaka med kardemumma

Rabarberkaka med kardemumma
Härliga bitar va? 🙂

Hoppas att du gillar detta recept. Kram Fanny

4.1/5 (10 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök