Rabarberkompott – superenkelt och snabbt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min mammas rabarber kommer väldigt tidigt på våren, och jag älskar rabarber i alla former. Hur gott är det inte med rabarberkompott, syrlig och krämig på samma gång? Ät som den är, rippla i din egen glass, ha i smoothie, toppa en chiapudding eller ät den som den är med en skvätt grädde.

Rabarberkompott

Ingredienser:

Gör så här

  1. Koka rabarbern tillsammans med vatten och sötströ på medelvärme ca 10-15 min, (beroende på vilken konsistens du gillar).
  2. Klart!

Ett tips för en mer ”spännande” konsistens är att slänga i rabarbern lite olika tider i kastrullen. Du kan också tillsätta 1 dl hallon i kompotten.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min rabarber- och hallonkompott eller rabarberpaj

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Nu kan du köpa min bok Giftfri!

Jag har beställt en begränsad upplaga böcker, och du köper direkt från mig. Du visar ditt stöd och får en signerad bok!