fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta, måste vara bland det godaste, enklast och lyxigaste på samma gång! Den går super att göra med eller utan mejerier, och på toppen kan man lägga vad man än är sugen på. Jag gillar lingon, lite god syra på den lite sötare botten.

Saffranspannacotta passar fler tillfällen än julen. Jag äter den gärna året om. Jag gillar saffran och tycker det är trevligt att sprida ut dosen över hela året.

Saffranspannacotta

Till fyra personer

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl grädde (eller kokosgrädde)
  • 2 tsk sötning (sukrin eller björksocker du kan ha mer eller mindre, bara smaka av innan du häller upp i serveringsglasen)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 pkt saffran (1/2 g)
  • Hallon eller lingon som topping (om du vill lite sötning och vaniljpulver)

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet några minuter i kallt vatten.
  2. Värm samtliga ingredienser (utom hallon) i en kastrull.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör i gräddblandningen. Låt svalna en stund och häll sedan upp i formar, låt stelna, 2-3 timmar i kylskåp. Är du väldigt ivrig kan du ställa in den i frysen så stelnar den snabbare, men se till så den inte fryser helt och hållet, då kommer den inte stelna utan bli klumpig.
  4. Garnera med hallon eller hellre gör en hallonsås genom att försiktigt värma ca 1 dl frysta hallon antingen bara så, eller strö över lite sötning och vaniljpulver. Det är också gott att hacka i färsk mynta. Eller gör som jag på bilden, toppa med vispad kokosgrädde och lingon.

saffranspannacotta

2 Responses to Saffranspannacotta

Lämna ett svar