fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Créme fraiche pannacotta med vanilj och choklad

Créme fraiche pannacotta med vanilj och choklad

Detta blir ett syrligt recept, med en uns choklad. Ibland tycker jag inte att det behöver vara extremt chokladigt utan den kan bara vara där utan att ta över helt, som min farfar i en stor folksamling.

 

 

Créme fraiche pannacotta med vanilj och choklad

 

Ingredienser till fyra portioner:

  • 2,5 dl créme fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 gelatinblad
  • 20 gram mörk choklad (minst 70 %)
  • 1 tsk sötströ/sukrin eller liknande
  • 1 krm vaniljpulver

 

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter.
  2. Värm övriga ingredienser utom chokladen tills det bubblar lite lätt.
  3. Dra av från plattan och rör ner chokladen och gelatinet.
  4. Häll upp i fyra formar. (Eller varva med min créme fraiche pannacotta med vanilj som på bilden.)
  5. Är du väldigt sugen ställ in i frysen en stund så stelnar den snabbare (men var noga med att den inte fryser till.) Annars tar det cirka 2-3 timmar i kylskåpet.
  6. Klart!Ät och njut tillsammans med värmda bär.

På bilden har jag varvat choklad-pannacotta med vanilj. Här är receptet för Creme Fraiche-pannacotta med vanilj.

 

Tips!

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.Créme fraiche pannacotta med vanilj och choklad

 

Lämna ett svar