Kakaosmör – 100 % fett och smakar som choklad!
Det blev ju publikjubel när jag tipsade om detta chokladsmör, så bäst att vi tar det lite mer i detalj. Perfekt snack, eller godis när man är sugen på choklad. Detta kan man ju lätt äta med gott samvete.
Hallon med chokladgömma – snabbt och elegant!
Hallon med chokladgömma kanske är bland det enklaste du kan bjuda på, men det äts med andakt eftersom det set så förbaskat tjusigt ut! Man behöver inte heller speciellt många. Servera som de är eller med vispad kokosgrädde. Jag vet inte hur det är med dina barn men mina tyckte att dessa raringar var helt magiska.
Kanelbullar LCHF -gluten, socker och mjölkfria
Kanelbullar mamma. Det vore gott sa Sixten och såg på mig med sina stora bruna ögon. Oj, tänkte jag. Hur ska jag göra det? Socker, mjölk och glutenfritt? Som gärna passar mina läsare också, hehe. Det här blev mitt försök 1, och jag tycker att det smakar som bullar, men kanske inte samma form som vanliga bullar. Men det är ju svårt att göra ett substitut 100 % likt originalet.
Citronkaka med hallonglass – mejerifri
Äntligen kommer receptet på min citronkaka med hallonglass som så många av er var sugna på. Den gick hem hos mina vänner (som äter ”vanligt”) och barnen som åt med stor förtjusning. Betty gillade glassen lite mer än kakan, och Sixten tyckte tvärt om och ville hellre ha kakan. Bra när man delar utan problem tycker mamma Fanny.
Mejerifria semlor LCHF och PALEO
Den 28/2 är det semmeldagen. Jag tycker väldigt mycket om LCHF semlor, men nu ville jag få till PALEO semlor, eller lixom mejerifria semlor så det passar hela familjen. Det är samma grundrecept som redan finns här på sajten, men vi bytte smör mot kokosolja och gjorde några andra justeringar/förbättringar. Hoppas att det ska smaka!
Vispa kokosgrädde – så gör du
Kokosgrädden passar alla LCHF och Paleo-lovers där ute, och jag och min familj äter det väldigt ofta. I det här inlägget visar jag precis hur lätt det är att få till en bra konsistens och krämighet på kokosgrädden. Allt du behöver är en kyld kokosmjölk eller kokosgrädde, en skål och en visp så du kan sätta igång. (Jag spelade in en video på hur jag gör vispad kokosgrädde, så ta gärna en titt på den nedan.)