Kakaosmör lesscarbs

Kakaosmör – 100 % fett och smakar som choklad!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det blev ju publikjubel när jag tipsade om detta chokladsmör, så bäst att vi tar det lite mer i detalj. Perfekt snack, eller godis när man är sugen på choklad. Detta kan man ju lätt äta med gott samvete. 

Vad är kakaosmör?

Kakaosmör framställs genom kallpressning av kakaobönor. Det innehåller 100 % fett, 0 % kh och 0 % protein. Det både doftar och smakar choklad. Smälter vid ca 35 grader, och är hårt som choklad när man tar den från kylen.

Hur använder jag kakaosmör?

I mat

Det står på förpackningen att man inte ska äta kakaosmöret som det är eller ge till barn. Men den enda rimliga förklaringen till det är att det består av rent fett. Mina barn som är fett-lovers och äter sådant flitigt äter dessa nästan dagligen. Det är ju lite mosägelsefullt när en producent i andra meningen skriver att du enkelt gör din egna choklad bara genom att tillsätta kakao. Kakaon i detta fall gör ju ingen större skillnad för energisammansättningen. Så jag säger så här. Eftersom det är 100 % fett bör du inte sätta i dig eller dina barn en hel påse på en gång. Men några bitar är ju inget problem. Du kan också smälta dessa ”pluppar” och ha i smoothie, yoghurt eller liknande.

Jag ska testa att tillsätta smält kakaosmör i mina fatbombs, i mitt smörkaffe och i smoothie! Har du ett recept? Tipsa gärna!

kakaosmör

Till kroppsvård

Ekologiskt kakaosmör binder fukt och lugnar och skyddar huden. Mycket bra för torr och sprucken hud. Kakaosmörär är rikt på E-vitamin ochpolyfenoler som ökar hudens spänst. Vissa menar att det är perfekt att smörja en gravidmage med!

Vanlig ingrediens i kroppssmör, läppbalsam och liknande. Har du ett bra recept lämna gärna en kommentar!

 

Köp kakaosmör

Jag tipsar om samma produkt som jag köpt på Bodystore, som har fri frakt och snabba leveranser.

Jag är inne på min andra påse redan, på mindre än två veckor, HAHA, men säg inte till någon. Kram!

3.8/5 (24 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

19 kommentarer

Så… man bara tar en sån plupp direkt från påsen och stoppar i munnen? Inga konstigheter?

Köper man från bodystore via refunder appen får man dessutom tillbaka 6% av total beloppet!!

Fyy vad jag vill ha! Älskar kakao och så ska jag undvika kakao enligt min hårmineralanalys, tyck synd om mig 😉 Ska fuska på midsommar och inget kan stoppa mig! 8)

Köpte kakaosmör, ekologiskt, på Life-butiken och såg fram emot att ta en plutt till kaffet….men urk! De smakade lite härsket trots att det är ett år kvar enligt bäst före-datum. Ska det vara så?

Tack förvånad superduperbra sida!/Lenita

Har du testat nåt annat märke? Jag köpte ”great earth” och det smöret kom i stora block, inte lika praktiskt. Särskilt gott var det inte heller. Men smaken kanske skiljer sig mellan olika märken…?
Tack för en toppenblogg, med fantastiska recept!
/Anna

Jag har testat några olika men jag gillar de här plattorna bäst. De smakar ju generellt inte supermycket men de smälter så gott i munnen tycker jag. Blir svårare med ett helt block, haha!

Hei ? jeg bor i Norge. Hvordan er det med frifrakt fra Bodystore? Gjelder det til Norge også?
Takk for superfin blogg forresten ?!

Body lotion:

1/2 dl kakaosmör
1/2 dl sheasmör
1/2 dl kokosolja

10X10 valfria eteriska oljor.

Gör underverk på min torra hud

Det här ser ju jättespännande ut! Använder du fortfarande dessa nuförtiden? Men de är alltså helt utan söt smak, eller har jag missförstått något?

Använder dessa nästan dagligen, och speciellt min son som älskar dem i smoothie. De smakar svagt av choklad kan man säga. <3

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök