Rabarberkompott

Rabarber i säsong snart – tre recept att testa

Rabarber! Snart är de här. Jag vill så gärna dela med mig av tre supersmarriga recept med just rabarber. En smoothie, en ljuvlig paj och en smarrig kompott. Fler rabarber-recept kommer snart, det lovar jag.

Jag vet inte vilken typ av rabarber mina föräldrar har men de var alltid så himla tidiga. När andra började få sina var mamma och pappas övermogna ungefär. Haha. Det bästa jag visste var mammas rabarberpaj, så len och krämig i mitten. Inte sådär trådigt som det kan bli annars. Det receptet har jag gjort om för att passa min nuvarande kosthållning. Det är väldigt omtyckt och verkligen en stor succé. Det vore roligt om du testade det.

3 recept med rabarber

Här kommer recepten som utlovat. Hallon är en bra smakkompis. Jag tycker att det är gott att toppa chiapudding, smoothie eller kokosyoghurt med en klick kompott.

Smoothie

https://lesscarbs.se/lchf-frukost/rabarbersmoothie/
Barnen älskar den här. Perfekt när man har lite kompott kvar bara och vill ha lite extra syra i smoothien. Du kan givetvis ersätta mejerierna med mejerifritt alternativ. Du kan också lägga kompotten i botten och röra om lite snyggt från botten vid servering. Helt klart pluspoäng när du sedan fotar den 😉

Kompott

Här kan du testa dig fram med olika smaksättningar. Varför inte ha i lite kanel, kardemumma eller vanilj? Du kan också tillsätta bär. Det är så jag kommer på nya recept, testa testa testa!

https://lesscarbs.se/lchf-godsaker/rabarberkompott/

Fannys goda paj

Krämig, len, god. Den här måste du testa! Jag är inte säker på att den går att frysa, vilket brukar vara en vanlig fråga, men skalet borde gå bra att göra och sedan ställa in i frysen, så kan du baka av det när det börjar bli dags för fika. Servera gärna vispad kokosgrädde till.

https://lesscarbs.se/lchf-godsaker/fannys-rabarberpaj/

Vad brukar du laga när du skördat? Kom gärna med tips! Jag älskar att få era tips, råd och förslag. Fick ett mejl idag om chutney, det ska jag ta fram under nästa vecka om det inte kör ihop sig totalt i mitt schema, men det hoppas jag inte 🙂

 

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Testa att mjölksyra rabarberna. Det finns ett par recept på nätet om du googlar. Mjölksyrat sägs vara nyttigt och mjölksyrade rabarber kan ätas både som tillbehör till mat och till dessert. En chutney vore inte helt fel. Ser fram mot det receptet.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök