Äntligen kommer receptet på min citronkaka med hallonglass som så många av er var sugna på. Den gick hem hos mina vänner (som äter “vanligt”) och barnen som åt med stor förtjusning. Betty gillade glassen lite mer än kakan, och Sixten tyckte tvärt om och ville hellre ha kakan. Bra när man delar utan problem tycker mamma Fanny.
Jag satte helt enkelt ihop 2 av mina tidigare recept till 1 nytt och gjorde några små förändringar för att få citronkakan helt mjölkfri och paleovänlig.
Citron- och vaniljkaka med blåbarsfrosting
Förändringar på kakan: Jag använde 50 gram kokosolja istället för 100 gram smör, kokosmjölk istället för fet yoghurt. Jag hade inte 3 dl mandelmjöl hemma så jag ersatte 1 dl mandelmjöl till hasselnötsmjöl. Det blev minst lika bra!
När citronkakan hade svalnat helt (stod på balkongen några timmar) gjorde jag hallonglass, precis enligt receptet. Tycker du eller dina fikavänner att det är för surt kan man självklart tillsätta lite valfri sötning.
Hade jag haft färska bär hade jag alla gånger lagt på det, det hade nog blivit både vackert och gott. Hade jag haft något bra att dela kakan med hade jag först tänkt dela den och sedan smeta på ett tjockt lager lemon curd och sedan vispad kokosgrädde. Men ibland är det enkla det godaste. Det blev ungefär en halv kaka kvar efter rond 1. Den la jag in i kylen efter att jag skrapat av glassen. Den la jag i en skål vid sidan om, så blev det en god hallonsmoothie/sås under rond 2. Men det gjorde absolut ingenting!
Du kanske missade min citronkaka på Instagram, här är i så fall det så du inte behöver känna dig utanför. Följ mig gärna där också för daglig inspiration.
2 kommentarer
Har nyligen upptäckt kokosgrädde och det är hur gott som helst och smakar inte alls mkt kokos som jag frukade förr. mums, mums (och nu kommer jag aldrig att bli smal 🙁 ) tack för tipset!!
Att vara smal är kanske inte det viktigaste i livet. Finns så mycket annat man kan vara 🙂