LCHF-Smoothies

Topping till smoothie – gör det som en drottning

Annonssamarbete med Bodystore.com

Topping till smoothie är något jag börjat med på senaste tiden. Jag fullkomligt älskar att hitta på olika smarriga kombinationer och smaksättningar till min smoothie. Jag har bestämt mig för att göra en nyttig smoothie per dag, för att få in ännu mera superfoods i min dagliga kost. Här kommer mina bästa tips just nu. Var beredd på inspo-bonanza. 

Topping till smoothie måste inte vara en trist müsli. Du vet sådär torr och osmaklig som man åt när man var liten. Nejdå. Det kan vara hur smarrigt och kul som helst. Jag har en hel låda hemma med smoothie-grejer som barnen väljer och vrakar bland. Jag tycker att det känns härligt att de får fina vanor långt från flingor och annat onödigt som tyvärr är sprängfyllt med olika sockerarter. Jag tog en snabbtitt på många glutenfria varianter och de flesta innehöll minst tre olika sockerarter. Ingen bra start på dagen om du frågar mig.

Jag vill även passa på att tipsa om veckans rabattkod på Bodystore, håll gärna koll på min erbjudande och rabattsida, där jag uppdaterar så fort jag får chans att dela en ny kod med dig som läser.

Topping till smoothie

Jag vill ha krisp, olika konsistenser och smaker. Mina favoriter just nu ser du nedan på bilden.

 1. Kakonibs
 2. (Aktiverade) pumpafrön*
 3. (Aktiverade) Solroskärnor*
 4. Passionfruktspulver
 5. Jordgubbspulver
 6. Chiafrön
 7. Bovetepuffar
 8. Bipollen
 9. Gojibär

Läs mer om att aktivera frön och nötter här

topping till smoothie

topping till smoothie
Aktiverade solros-och pumpakärnor

Andra favoriter som jag har i min smoothielåda

 1. Frystorkade jordgubbar
 2. Salta mandlar (recept)
 3. Nötsmör (recept)
 4. Kokoschips

topping till smoothie

Snyggt mönster i smoothien

För att få till så här söta hjärtan häller du i lite kokosmjölk som prickar. Ta sedan baksidan av en sked eller kinapinne och dra genom droppen, börja någon cm över droppen och dra rakt igenom. Kanske borde göra en enkel video på detta?

topping till smoothie
Visst ser det smarrigt ut?

Tips och trix

topping till smoothie

topping till smoothie

topping till smoothie

Oh my! What about them carbs? (skrivet 2017)

Som du vet som följer mig och har följt mig. Jag har redan gått ner mina kilon efter graviditeten och jag har inget intresse av att gå ner i vikt. Jag vill ha en frisk, hälsosam kropp som jag matar med näring av bästa sort. Jag triggas inte av söta smaker och jag äter inte 2 liter smoothie med all topping som jag ger förslag på här i inlägget varje dag.

Jag har tidigare lidit av ätstörningar och jag vill inte väcka den björn som sover genom att hets-räkna kolhydrater. Det är inte heller något som jag gör till mina barn. Jag har bestämt mig för att denna höst ska fokus ligga på kvalitet. I det jag gör och det jag äter. Jag vill fylla min kropp med det allra bästa. Jag tycker att det är betydligt mer hälsosamt med en smoothie med kokosolja toppad med chiafrön, kakaonibs och kokoschips än att äta 2 ölkorvar och 4 babybells till mellis. Och ärligt, hur mycket topping kan man ha? Inte så mycket 🙂 Vad som är bäst för dig måste du själv upptäcka.

Hoppas att det smakar, och ger dig inspiration till många nya smaker och sätt att lyfta din smoothie.

Många kramar Fanny

4.7/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Jag skulle säga att du har lika mycket glädje av recepten utan barn, finns tips hur man sätter ihop recepten till bruncher, middagar och liknande, andra tips/råd hur man är mat- och klimatsmart och liknande och massor av recept som passar alla. 🙂 Recepten är inte ”extra barnvänliga” eller så. 🙂

Tack för svar, nu är boken beställd!
Mina barn är 12 och 16 så då ska den nog passa.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök