antiinflammatorisk kost

Jordgubbssmoothie med ingefära och lime

Inlägget innehåller köplänk till Bodystore

Jordgubbssmoothie med ingefära och lime är min senaste smoothie till min stora smoothiesamling. Den blev magiskt god. Jag älskar ju kombinationen ingefära, lime (och jordgubbar) Den här ska jag även göra glass av i sommar, hoppas att du gillar också, den är helt mejerifri. 

Jag är en riktig sucker för smoothie. Det är så läskande, snabbt ordnat, snabbt att få i sig. Om jag exempelvis tränat och sedan är det en stund kvar till middagen brukar jag göra en smoothie. Eller så gör jag glass till barnen av dem. Jag tycker också om att äta smoothie med sked, med granola på toppen. Det är magiskt gott!

Jordgubbssmoothie med ingefära och lime

Till två glas eller 2 mindre skålar

  • 100 gram ekologiska frysta jordgubbar
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 dl vatten
  • 15-20 gram ingefära
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Saften från 1/2 lime

Stavmixa samman allt! Smaka av med mer av allt om du vill. 😉 Enklare än så här blir det nog inte. Vill du göra den mer barnvänlig kanske du kan skippa limen, men min Sixten älskar både lime och citron.

Undrar du vilken stavmixer jag använder länkar jag den här. Jag uppmanar dig också att testa att göra glassar av den här smoothien. Det kan jag tänka mig blir en riktigt hitt! De som upplever att de har stora magproblem kan tjäna på att hälla smoothien i en skål och äta med sked, på så vis tar det lite längre tid och matsmältningen tar ju vid redan i munhålan. Jag fick nämligen en kommentar att man inte kan dricka smoothie om man har IBS, men det kan man. Det gör ju jag. 🙂 Men självklart är allt individuellt.

jordgubbssmoothie med ingefära och lime
Magiskt gott! Här toppar jag med kokoschips, mer jordgubbar, lime och citronmeliss.

Hoppas att det ska smaka! Testar du blir jag glad om du lämnar en kommentar.

Kram Fanny

4.3/5 (10 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Hej, du har en toppensida med bra recept och tips!
Tack för allt du delar med dig.
Mvh Marica

Jag provade precis att göra denna smoothie och den är verkligen supergod! Jag skulle dock kunna ha i ännu mer av både lime och ingefära, för jag älskar verkligen de smakerna. Så det får bli till nästa gång, för denna gör jag garanterat igen. Tack för inspirationen!

Første gang jeg læser at man ikke kan drikke smoothie når man har IBS. Det er er rigtigt – for mig i alla fald. Får frygteligt ondt i maven.

Mvh
Bodil

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök