Granola med kardemumma! Äntligen 🙂 Mina granolor är väldigt populära och det glädjer mig verkligen. Här kommer en efterlängtad variant utan sesamfrön med kardemummasmak. Hoppas det ska smaka! Det gjorde den i alla fall här hemma. Med lite granola hemma fixar du dessutom en snabb dessert om du får oväntat besök.
Jag tycker att det känns väldigt bra att ge barnen denna granola eller annan smaksättning till frukost, de föredrar på en smoothie. Den mättar bra, är god och betydligt bättre än alla andra sötade flingor och liknande man hittar i matvarubutiken.
Till cirka 5 d granola med kardemumma
- 1 äggvita
- 120 g blandade nötter
- 30 g skalade solrosfrön
- 50 g normalsaltat smör (eller kokosolja)
- 70 g mandelmjöl (drygt 1,5 dl)
- 70 g kokosflingor (drygt 1,5 dl)
- 1/2-1 msk nystött kardemumma.
- 1 nypa salt
Gör din granola så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade blandade nötterna.
- Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump.
- Smula sedan granolan över en plåt och in i ugnen.
- Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Det tar cirka 15-20 minuter. Förvara i kylskåp i tätslutande burk.
(Detta eftersom det är fett i granolan, då håller den sig fräsch längre)
Här kommer några tips vad du kan ha till granolan:
- Smoothie-samling (länk till samling med flera)
- Kokosyoghurt – alla sorter (länk till samling med flera)
- Chiapudding – grundrecept (samt flera smaksättningar)
- Någon typ av yoghurt du föredrar/gillar, på bilden nedan testar jag eko getyoghurt från Järna mejeri. Väldigt god!
Är du sugen på att testa någon annan av Lesscarbs granolor hittar du dem i länken. Det är supergott att värma bär (söta efter smak) och toppa med granola = smulpaj = magiskt gott och enkelt! Servera med en klick vispad kokosgrädde eller vispad grädde.
14 kommentarer
Grattis=) gjorde dina LCHF semlor igår.Tackar!..smakade gott och mättande. Jag blandade i egengjort mandelsmör i massan och liite sötning.
Ha en fin födelsedag.
Tack! Låter supergott 🙂
Grattis Fanny!
Hoppas du hat en fin födelsedag på alla sätt och att ditt kommande år blir grymt bra.
Tack snälla Anna! Jag ska göra mitt bästa för att ha ett grymt år! 🙂
Tack för detta recept som var väldigt lätt att göra och smakade så bra!
Vad roligt! Tack för din kommentar! Kram Fanny
Hej!
Vilken typ av blandade nötter använde du? Finns det en mix man kan köpa?
Jag blandar av det jag har hemma, spelar inte så stor roll! 🙂
Har provat många olika recept på crunchy granola o ditt med kardemumma är by far det godaste 🙂 En klar favorit på frukostbordet, båda för mig o mina barn. Tack!
Vad glad jag blir! roligt att höra <3
Hej, jag undrar om de blir lika gott att använda malen kardemumma?
Tack för bra och inspirerande recept!
Ja det blir det!
Vilket konstigt recept på granola med kardemumma.
1 äggvita
120 g blandade nötter
30 g skalade (av vadå)
50 g normalsaltat smör
70 g (drygt 1,5 dl) (av vadå)
70 g (drygt 1,5 dl) (av vadå)
1/2-1 msk nystött . (gissar kardemumma)
1 nypa (av vadå)
Fattar ingenting – kan detta stämma?
Det är länkar till produkter i receptet. Jag har för närvarande problem med att produktlänkar inte fungerar för vissa besökare, och jobbar på att lösa problemet. Testa att stänga av eventuell annonsblockare och rensa cache och cookies. Hälsningar Fanny