Veganska bananplättar

Veganska bananplättar – glutenfria med kardemumma

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Veganska bananplättar älskas av mig, älskas av barnen, älskas av min man och mina vänner som fått smaka dem. De är enkla att göra och lätta att göra en stor sats av och ha i kylen under veckan. Försvinnande goda! 

Veganska bananplättar är ett bra alternativ till dig som brukar äta gröt på morgonen, som vill ha något varmt. Sedan jag slutade äta ägg för snart 2 år sedan (på grund av överkänslighet, åt så sjukt mkt ägg innan) har jag varit tvungen att hitta andra alternativ till frukost. Något som varit lite svårt. I snart 1,5 år tränar jag ju även i snitt 6 tunga styrkepass per vecka, vilket gör att lite mer carbs fungerar bra för mig över lag. Hoppas att du vill testa dessa smarriga plättar!

Veganska bananplättar
De här plättarna är magiskt goda, jag lovar!

Veganska bananplättar

Blir ca 20 plättar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en blender, bullet eller skål och mixa med stavmixer. Läs mitt inlägg om mixers här!
  2. Värm en panna på svag värme med kokosolja.
  3. Klicka ut smet, låt ligga tills de har “torkat till lite på ytan” och går enkelt att vända. Stek ungefär lika länge på andra sidan också.
  4. Servera med kanel (ett måste tycker jag) och valfri topping, förslag kommer nedan!

På bilden syns:

Mina chiaskott, fina och goda, enkla att odla och kul att göra med barnen.

Mandelsmör, recept finns här. Även gott med lite jordnötssmör.

Chiasylt med blåbär, men det är mest blåbär och mindre sylt. Jag kokar upp några dl blåbär med en skvätt vatten, tillsätter lite björksocker efter smak (jag tar bara udden av det allra syrligaste) sedan tillsätter jag knappt 1 msk chiafrön per dl bär, låter sjuda på väldigt låg värme ca 10 min, sedan svalnar jag av och låter gärna stå över natten i kylen.

Kokosgrädde som jag vispar, så gott och mättande.

Jag toppar alltid med kanel! Här kan du läsa ett inlägg om äkta kanel jag har skrivit innan.

Veganska bananplättar

Veganska bananplättar
Vispad kokosgrädde, enkelt och supergott tycker hela familjen.
Veganska bananplättar
Vilken kanel ska man välja? Läs mer i inlägget!

Hoppas att du gillar detta recept, gör du det och postar på Instagram får du gärna tagga mig, @lesscarbs, det är så roligt att se när mina recept får liv.

4/5 (28 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Hej! Vad skulle man kunna använda i stället för chiafrön? Kan ej äta linfrön. Funkar fiberhusk? Tusen tack för alla fantastiska recept och inspiration du sprider. Hänvisar alltid till din sida om någon vill ha grym recept inspo.

Dessa var supergoda, hann ej steka klart innan barnen hade ätit upp dem. Hade övermogna bananer i och behövde ingen annan sötning då.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök