Melonspett är perfekt både som glass och som “isbit” i glaset för att kyla ner drycken och göra allt lite festligare. Jag tycker också det är ett roligt pyssel att göra tillsammans med barnen. Jag brukar förvara ett gäng frysta melonspett i frysen, så ser vi vad se slutar som, i drinken/vattenglaset eller som glass.
Vi tänkte att barnen ska hålla i våra kvälls-AW under sommaren så de har något roligt att göra medan vi håller på och fixar hemma.
Du behöver
- Melon (valfri sort och mängd)
- Grillpinnar
- Melonkulesked
- Snygga glas
- Dryck med eller utan alkohol. Vill du köpa kombucha färdig rekommenderar jag att ta en titt på Bodystore, de har massor av olika smaker och från olika varumärken.
Gör melonspett så här:
- Trä upp frukt/bär på grillpinnar
- Frys spetten några timmar i frysen, förvara där fram till servering.
- Ställ pinnarna i glas och slå över valfri alkoholfri dryck, idag tog vi kombucha med ingefära, bubbelvatten eller iskallt stilla vatten/hemmagjord saft är också gott! Svårare än så behöver det inte vara.
Tips!
- Vill du ha dina melonspett mer som glass kan du doppa spetten i hemmagjord choklad.
- Spana även in mina bananglassar som jag gör på liknande sätt
- Vill du ha tips på snacks är detta inlägg: snacka loss med Lesscarbs inlägget för dig.
Hoppas att du blir inspirerad att göra lite melonspett eller att involvera barnen mer i det som händer och sker i köket. Om du inte spanat in min kokbok – Det stora matäventyret, tycker jag absolut att du ska göra det, som handlar om just det. Att involvera barnen i matlagningen och köket.