den bästa förkylningsmaten

Lesscarbs testar – Nässla och andra hälsoprodukter!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Eftersom jag är en riktigt matnörd älskar jag att testa nya produkter och komma på smarta lösningar hur jag ska använda dem. Nu har jag testat nöt/frösmör och nässelpulver. Brukar du använda nässla? Jag ska berätta mer om det, eftersom det är väldigt nyttigt och välgörande. Perfekt för den som inte äter så mycket grönsaker. Vilket jag såklart rekommenderar att man gör, men ändå 🙂

Innan vi börjar prata nässlor och andra sköna produkter kommer två informativa punkter:

Några ord om VitaPrana som märke

VitaPrana är kosttillskott och livsmedel gjorda på renast möjliga råvaror med hållbar hälsa, miljö och framtid i fokus. VitaPranas produkter är fria från tillsatt socker och syntetiska sötningsmedel, färg- och smakämnen. De flesta produkterna är även fria från soja, gluten och laktos. Produkterna är även mycket prisvärda 🙂

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

nässelpulver lchf

Några ord om nässlor

Nässlor är otroligt näringsrika och nyttiga. Det är vår mest mineralrika grönsak och innehåller hela 70 olika näringsämnen. De som har näringsbrist av olika slag eller andra sjukdomar/problem som exempelvis: inflammation, allergi, bronkit, astma, förstorad prostata, högt blodtryck med mera kan testa nässelpulver för att se hur kroppen svarar. Självklart löser inte nässlor alla världens hälsoproblem, men det skadar inte att på ett naturligt sätt få i sig mer näring, eller hur?

Exempel på några av alla de vitaminer och mineraler som finns i nässelpulver:

Vitamin A, B1, B5, C, E, D, F, K och P, seratonin, mangan, zink, kalcium, krom, fosfor, magnesium och järn. Finns många, många flera! 🙂

Du kan såklart plocka nässlor själv under vår/sommar (sommaren tar man toppskotten) men det är smidigt med ett pulver om man inte har möjlighet att procka själv.

Så här kan nässelpulver hjälpa dig

Nu kommer jag att rada upp en rad olika tillstånd och sjukdomar som nässla sägs hjälpa mot. Som alltid, detta är ingen medicin utan ett naturligt vitamin- och mineraltillskott. Testa dig fram och se hur din kropp påverkas! Den kanske svarar bra eller så upplever du ingen effekt.

Inflammation – Menstruationsrubbningar – PMS – Förstorad prostata – Artros  – Reumatoid artrit – Högt blodtryck – Bakterier – Sår – Håravfall – Problem med matsmältningen. Det finns fler exempel!

Funkar detta för barn, gravida och ammande?

Svaret är ja! Både som gravid och ammande behöver kroppen mycket vitaminer och mineraler, lika så vid amning. Jag har också läst att vissa använder nässla inför förlossningen för att boosta kroppen för det som komma skall. Man kan också tillsätta nässla i barnens mat, men man behöver inte dosera 1 msk/dag utan testa lite försiktigt och se.

Hur mycket ska jag ta?

1 msk nässelpulver motsvarar ca 100 g färsk nässla, och rekommenderad dos är ca 1 msk. I en smoothie eller kokosyoghurt som i filmen (och på bilden) ger nässlan rätt mycket smak. Du kan blanda med lite vatten och svepa som en shot, eller blanda i din kalla sallad. Du ska inte upphetta pulvret om du vill bevara alla näringsämnen.

vitaprana
Här gjorde jag en sallad med nässelpulver, se hur jag gjorde ser du i videon som du hittar längst ner i detta inlägg.
kokosyoghurt
Jag berättar i videon nedan hur jag gör kokosyoghurten, men för att sammanfatta: Ta ett recept på kokosyoghurt, tillsätt 1/2 avokado, 1 msk smält kokosolja och 1-2 tsk nässelpulver

Några personliga favoriter från VitaPrana

  • Kokosolja! Prisvärd, god och såklart eko. Finns med eller utan smak. Om du inte vill ha oljan i plastburk lägger du över i en glasburk när du öppnar den. Det brukar jag göra.
  • MSM- pulver. Håller själv på att testa och utvärdera denna, men verkar lovande! Bra pris, speciellt med 20 % rabatt!
  • Probiotika eko, många bakterier/kapsel!
  • D-vitamin – högdoserad tablett med hög biotillgänglighet. För den som inte vill ha flytande
  • Magnesium – har bara bra erfarenheter av dessa.

vita prana rabatt

Kokosolja, mandelsmör, valnötssmör, solrossmör samt min undantagsprodukt (från LCHF/Paleo) Jordnötssmör (åt alltid det som barn så har svårt – det är omöjligt – att slita mig) Länk till dessa

Följande tips är ett tips från en förälder till en annan. Raw bars med frukt/nötter. Jag äter inte dessa bars själv men mina barn brukar få dessa som godis när andra barn får sötsaker. Exempelvis på ett kalas eller om vi är ute på någon aktivitet och andra barn får bullar/glass eller liknande. Alltså detta är mina barns godis, inget de äter dagligen!

Köper man en liknande bar på en vanlig affär kostar de runt 20-25 kr st, jag köper en låda med 12 och betalar ca 12 kr styck. Finns i två olika smaker.

paleo bars

Spana in denna video som jag gjorde tidigare, där jag gör en sallad med nässelpulver och en kokosyoghurt med bär, avokado och nässla. Sedan provsmakar jag allt 🙂


Detta är ett samarbete mellan Bodystore.com och Lesscarbs Sverige. Samarbeten möjliggöra att jag kan ta fram nya recept gratis och driva min sajt. Man kan alltså köpa innehåll/exponering på min sajt som företag, men man kan aldrig köpa mina åsikter! Alla mina tips kommer från mig och jag har givetvis testat alla produkter jag rekommenderar. Jag tycker att det är viktigt att jag är öppen med detta! Hoppas du uppskattar det.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök