Lesscarbs Lesscarbs
Kycklingfajitas – en god variation på tacos, med vitkålsblad

Kycklingfajitas – en god variation på tacos, med vitkålsblad

Det är kul att variera tacosen. Min man har hittat en ny favorit, i vitkålsblad. Idag använde vi det vi hade hemma när det kom till tillbehör. Snabbt, enkelt och gott!

 

 

Kycklingfajitas

 

Ingredienser till ca 2-3 personer:

  • 350-400 g kycklinglårfilé (eller annan del på kycklingen)
  • 1 sats tacoskryddor
  • Ca 2 vitkålsblad per person
  • Avokadoröra på 2-3 avokado
  • Vitlökssås (Sixten gör alltid denna, blanda valfri yoghurt med herbamare och vitlök)
  • Ostchips
  • De grönsaker ni gillar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre delar, stek och krydda enligt instruktionerna. (vill du kan du strimla i en paprika och lök)
  2. Följ övriga recept. Lämna kvar kärnan i avokadoröran om du inte ska äta den direkt för att den inte ska bli brun.
  3. Skär loss kålbladen från roten och tryck bladet försiktigt utåt och längst med kålhuvudet så får du hela och fina blad.
Kycklingfajitas

Fyll kålbladet med dina favoriter

Kycklingfajitas

Och vik ihop, jag tar rotdelen först in mot mitten, sedan den tunna biten över. Då håller den ihop bra.

 

Tips!

Här finns hela min tacosamling för flera recept och inspiration.

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Kycklingfajitas – en god variation på tacos, med vitkålsblad

Kommentera