Ostchips LCHF, gott och enkelt

Ostchips är toppen till maten, typ tacos, till soppa eller ät dom som vilka chips som helst med en god dipp. Du får prova dig fram med olika ostar, och med din egen ugn. Det är svårt att säga exakt eftersom både ugnar och ostar ter sig olika. Här är hur jag gjort dessa med min ugn så får du en ungefärlig uppfattning.

Ostchips passar perfekt till fredagsmyset, och godast är dem helt färska tycker jag. Mina favoritostar är cheddar, lagrad grevé eller all annan ost som är stark och smakar mycket. De som gillar Gouda och Hushållsost, brukar göra chips på dessa. För mig är det det värsta som finns i ostväg. Jag vill att tungan ska krulla sig och att osten knappt ska gå att hyvla. Då är den perfekt. Haha!

Ostchips

 

Ingredienser:

  • Valfri ost ( Jag använde lagrad cheddar till dem på bilden)
  • Kryddor (exempelvis chili, timjan, oregano, sesamfrön)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Hyvla osten och dela varje skiva i mindre jämnstora bitar. Eller riven ost, i högar, det går lika bra.
  2. Fördela på bakplåtspapper, om du önskar kryddor på, dags att ösa på dessa.
  3. Lägg in i ugnen cirka 8 minuter.

 

Ostchips

 

Ostchipsen ska vara lite åt det gyllenbruna hållet, pass på så de inte bränns. Vissa beskriver det som att precis innan de bränns är de klara. Mitt råd, prova några gånger med lite ost, en skiva eller två så kommer du snabbt att lära dig.

ostchips

På bilden ovan dippar jag chipsen i min cheese-dip. Ostigt värre!

Jag brukar inte förvara dem en längre tid, i så fall rekommenderar jag att du förvarar det överblivna i kylen och i så fall lägger in dem i ugnen någon minut om de förlorat sitt krisp. Jag tror att det varierar i krispighet beroende på vilken ost man använder, så bäst att du testar dig fram även här.

Kram Fanny

3.9/5 (30 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök