Lesscarbs Lesscarbs
Grundrecept: Omelettwrap

Grundrecept: Omelettwrap

Omelettwrap är nog den bästa grejen på länge. Utan att överdriva faktiskt (vilket jag annars är rätt bra på) Du kan fylla den med vad du vill, ta med till stranden, äta på samma sätt som när man gör tunnbrödssnittar, till frukost (som en macka) istället för tacobröd, som pizzabotten… You name it.

Ingredienser till en stor omelettwrap, cirka 2 hungriga personer:

 • 4 ägg
 • 3 msk kokosgrädde/mjölk (eller grädde om du äter mejeri)
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk fiberhusk

Gör din omelettwrap så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Blanda samman alla ingredienser med en stavmixer, låt smeten stå och svälla ca 5 minuter.
 3. Vik en bit bakplåtspapper till en kvadrat/rektangel med minst 3 cm höga kanter för att minimera läckage. Jag brukar vika en bit som är cirka 30×30 eller 20×40 centimeter.
 4. Ställ bakplåtspappret mot två kanter på plåten så får du automatiskt lite extra stadga. Det betyder att du skjuter in det vikta bakplåtspappret i ett hörn av plåten så den står mot 2 kanter.
 5. Häll sedan i smeten och grädda i 8-12 minuter. Svårt att säga exakt hur lång tid eftersom alla ugnar beter sig olika. Du kan ha min bild som ett riktmärke när det kommer till färg. Pass på så du ställer in plåten rakt! Har själv missat det och all smet låg i ena kanten….

Här hittar du mina andra omelettewraps:

 

Här kommer två andra bilder där jag la två lock till matlådor som kant för att skapa en mindre yta att hälla smeten i. Gör du dubbel sats behöver du ju inte tänka på detta utan hälla på all smet över hela plåten.

Omelettwrap

Omelettwrap

 

Hoppas att det ska smaka, lycka till! Kram Fanny

Annons
annons-lesscarbs

14 Responses to Grundrecept: Omelettwrap

 • Du använder alltså ingen form till smeten, enbart bakplåtspapper? Vill testa men inte riskera att allt rinner ut i ugnen… 😀

  • Jag lägger bakplåtspappret på en plåt så två kanter vilar mot plåten, då får man lite extra stöd. Ska skriva in det i receptet! Tack för att du hör av dig och lycka till!!

 • Ditt recept blev knappt en halv plåt här :l
  Fast ja spred ut de

  • Det ska ju bli ca 30×30 cm eller 20×40 så det låter helt i sin ordning. 🙂 Vill du göra en hel plåt får du nog dubbla receptet.Kram!

 • Hej! Jag brukar göra din omelettwrap med olika fyllningar, den är perfekt till lunch. Har du någongång provat att frysa in wrapen?
  Hälsningar Åsa

 • Jag lyckades verkligen inte med denna 🙁 När jag hällde på smeten så vek sig bakplåtspapperet… Dock är detta en underbar ide! Skulle du inte kunna ta fler bilder eller filma när du gör detta så kan man försöka efterlikna så mycket som möjligt?

  • Det var synd. Jo jag ska försöka göra det! 🙂 Men häll det annars bara rakt på utan att vika om du tar en mindre form, alternativt häfta uppe i hörnen så ”ställningen” står lite stadigare. Kram!

 • Har stekt ett gäng wraps i stekpanna nu (bara ägg och en skvätt grädde, strödde över lite Annas supersalt) att ha med i husbilen i helgen. Måste bara klura på nåt sätt att förvara dom, kanske funkar med bakplåtspapper imellan, rulla ihop och ha i kylen?

 • HEJ ! TROT ATT JAG ÄR TANDHYGIENIST OCH KAN DET MESTAOM KOSTEN.FICK JAG DIABETESIAGNOS I JULI.typ2.Jag justerar med kosten.Har prövat en del LFC.Man blir mätt av den ej kaffebröd godis och chokkad.En potatis ennäve ris eller mos.Brysselkål broccoli eller blomkål istället.Mycket gott.Har gått ner f.72 70 till 64 sedsn i juliSmå port
  Mycket grönsaker grukt o nötter Vill undvika medicin insulin.bli blind amputera fötter få hjinf.stroke mvhM A

  • Hej! Jag förstår dig. Det önskar man inte någon. Hoppas att du hittar din väg! Det enda jag ser är ju frukten, om den inte är odlad själv. Den du köper innehåller ju mest fruktos som är det värsta för kroppen. Lycka till!

Kommentera