Lesscarbs Lesscarbs
Vispa kokosgrädde – så gör du

Vispa kokosgrädde – så gör du

Kokosgrädden passar alla LCHF och Paleo-lovers där ute, och jag och min familj äter det väldigt ofta. I det här inlägget visar jag precis hur lätt det är att få till en bra konsistens och krämighet på kokosgrädden. Allt du behöver är en kyld kokosmjölk eller kokosgrädde, en skål och en visp så du kan sätta igång. (Jag spelade in en video på hur jag gör vispad kokosgrädde, så ta gärna en titt på den nedan.)

Vispa kokosgrädde – steg för steg

Okej, då kommer vi till själva vispandet – det är busenkelt!

Börja med att se till att du har en väl kyld kokosgrädde eller kokosmjölk. Jag förvarar som sagt dem alltid i kylen, hela tiden. Om jag vill ha dem lösare i mat smälter de ju av värme. Det är ”jobbigare” att vänta tills den är kyld än tvärt om 🙂

 1. Lägg kokosgrädden i en vispskål
 2. Tillsätt lite vaniljpulver om du vill
 3. Vispa
 4. Klart – ät och njut

Video

Här är min video på hur jag vispar kokosgrädde (och glöm inte att prenumerera på min Youtube-kanal).

Tips och övriga kommentarer

 • Du kan inte vispa en lös kokosgrädde hård. Det är omöjligt.
 • En kokosgrädde som du trodde skulle bli bra som blev lite lös (lättvispad, se video nedan) kan du vispa och sedan ställa in i kylskåpet några timmar så blir den hårdare. Sedan vispar du igen före servering.
 • Jag rekommenderar att du vispar precis innan servering och om det blir över vispar du på nytt.
 • Med några stänk citron/lime mildrar du smaken av kokos.
 • Jag använder vaniljpulver från Urtekram. Det är väldigt prisvärt, och bra. Du hittar den i länken som går till Bodystore (adlink)
vispa kokosgrädde

Får du till det kan du även spritsa kokosgrädden på bakverk. Jag har många recept på godsaker.

Vilket märke på kokosgrädde ska du använda?

Du kan göra kokosgrädde av både kokosmjölk och kokosgrädde, bara du väljer rätt sort som är tillräckligt fast i konsistensen. Jag brukar använda Garants kokosmjölk, men andra märken som finns på exempelvis ICA fungerar också.

Egentligen är nog all kokosgrädde vispbar, men du kommer att få olika resultat beroende på vilket märke du väljer. Nedan kan du läsa vad jag tycker om de olika märkena.

Garant kokosgrädde vispa

Jag använder kokosgrädden eller kokosmjölken från Garant som du kan köpa på Willys eller Hemköp (Axfood) Jag förvarar dem alltid i kylskåpet. Jag klämmer och känner lite, vill ha en så hård som möjligt. Vissa batcher är lösare än andra, och de blir hårdare i kylskåpet. Mycket prisvärd dessutom!

Kommentarer om andra märken

 • Kokosgrädde ICA (plåtburk) Tycker att den smakar lite konstigt. Jag brukar välja bort plåtburkar i så stor utsträckning som möjligt eftersom dessa innehåller hormonstörande ämnen. Dessutom innehåller dessa tillsatser som inte Garants gör.
 • Kokosgrädde Kung markatta (Eko) Denna ska inte innehålla hormonstörande ämnen. Stort plus att den är eko. Tycker dock att den kan bli lite grynig och nästan för hård. Det kanske skulle fungera bättre om den inte var lika kall? Någon som vet? Skriv gärna en kommentar.
 • Kokogrädde Blue dragon (tetra) Smakar bra, lite kolhydrater men innehåller tillsatser som Garants inte gör.
 • Kara kokosgrädde (tetra) Har själv inte testat denna men många säger att den är god. Innehåller tillsatser.

kokosgrädde recept

Recept med kokosgrädde

… eller där det passar bra som tillbehör 🙂

 

Tack för att du läste och tittade
Du hittar mig även på Facebook, Youtube och Instagram.
Kram, Fanny

Annons

10 Responses to Vispa kokosgrädde – så gör du

 • Använder den asiatiska kokosgrädde, var nog helt fel då, var som mjölk o man blir inte mätt om man gör yoghurt. Var dock väldigt gott, blandade i lite mango

  Använder du garants kokosgrädde till yoghurten?

  Mvh
  Franka

 • Är de sämre me vanlig vispgrädde då?

  • Det beror på dina mål, men jag tycker alltid det är bäst att undvika mejerier så långt det är möjligt. 🙂

 • Kan man använda vispad kokosgrädde istället för vanlig grädde på våfflor, utan att den hinner smälta och rinna?

  Jag undrar också om det är gott att använda kokosmjölken i kaffet istället för vispgrädde?

  Jag har under många år brukat konsumera 9 dl vispgrädde i veckan, men har tyvärr blivit tvungen att sluta helt. Jag saknar all denna goda grädde och skulle gärna vilja ersätta den med kokos, som jag också tycker är så gott.

  • Vad som är gott är ju en definitionsfråga. Det rinner om våfflan är väldigt varm. Jag gillar kokosmjölk i kaffet, och vet flera som gör. 🙂 Bara ersätta! Du vänjer dig snabbt. Kram!

 • Hej
  Du som kollar mycket på tillsatser och sånt, råkar du veta om citronsyra (som jag inte tål) använts som prosesshjälpmedel i Garants produkter?
  Det är ju tyvärr vanligt förfarande när det gäller kokosprodukter.

 • Hej! Jag har hört att kung markattas kokosgrädde inte går att vispa utan att det är en tillsats som gör att det går, som alla de övriga märkena har. Stämmer detta? Läste att du hade vispat kung markattas utan större problem. Bara att de blev lite grynigt.

Kommentera