Trerättersmiddag lchf recept

Trerättersmiddag: Svamptoast, svartkålssallad med lax och citronpaj med lättvispad grädde

Letar du efter en lchf-anpassad trerättersmiddag till en fest, eller vill du bara lyxa till det på helgen? Då är den här receptsamlingen precis det du behöver. Här har jag samlat tre lite fräschare och lättare rätter – jag är inte så mycket för tunga rätter i rad. Vad sägs om svamptoast till förrätt, svartkålssallad med lax som varmrätt och citronpaj med lättvispad grädde som en god och syrlig avslutning?

Alla tre recept:

  1. Svamptoast
  2. Svartkålssallad, (med parmesan, lök och mandlar) lax och chipotlemajonäs
  3. Citronpaj med lättvispad grädde

Svamptoast LCHF

FÖRRÄTT: Svamptoast

Om detta inte är en svamptoast då vet jag inte vad det är höll jag på att skriva. Här har vi svamp på svamp, med ost. Bättre än så blir det inte. Enkelt och gott och en bra start på en god middag.

Svartkålssallad med lax oxh chipotlemajonäs

VARMRÄTT: Svartkålssallad, (med parmesan, lök och mandlar) lax och chipotlemajonäs

Detta låter kanske lite komplicerat, men det är det inte! Väldigt kul tycker jag att använda kål som sallad, speciellt eftersom isbergssalladen just nu inte är speciellt kul (och inte så mättande heller för den delen)

Citronpaj LCHF

EFTERRÄTT: Citronpaj med lättvispad grädde

Denna dessert är otroligt len och god. Har uppskattas av väldigt många och är otroligt enkel att göra. Väldigt god kall så du kan med fördel göra den i förväg, på morgonen eller kvällen innan gästerna kommer.


Psst! Kommentera gärna nedan om du har frågor, förslag eller funderingar. Och sist men inte minst: Smaklig måltid!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök