fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Svartkålssallad, (med parmesan, lök och mandlar) lax och chipotlemajonäs

Svartkålssallad, (med parmesan, lök och mandlar) lax och chipotlemajonäs

Jag älskar att inspireras av mina nära och kära. Häromdagen åt jag svartkål i en sallad hos våra fina vänner, och direkt poppade idé efter idé upp i mitt huvud. Detta är en av dem, en härlig sallad med salta mandlar, marinerad lök och parmesan.

 

 

Svartkålssallad, lax och chipotlemajonnäs

 

Ingredienser till ca 2 pers: 

 

Gör så här

  1. Gör de salta mandlarna och den marinerade löken (recepten finns ovan).
    Ett tips är att göra en större sats mandlar och förvara i frysen och ta fram vid behov.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta peppra och slå över lite olivolja.
  4. Jag sätter in en termometer i laxen och ugnsbakar den till 56 grader.
    Det tar cirka 12-15 minuter.
  5. Sätt på en stor kastrull med vatten och koka upp med ordentligt med salt.
  6. Skölj svartkålen och skär den i bitar.
  7. Förväll i vattnet, 3-4 minuter, häll sedan bort vattnet och slå direkt på iskallt vatten så kokningsprocessen avstannar.
  8. Slunga sedan kålen i salladsslunga om du har en, annars torka den så gott det går.
    Vattnig sallad/kål är inte min favorit. 🙂
  9. Blanda majonnäsen med chipotlepastan.
  10. Lägg svartkålen på ett fat, lägg på laxen, strö över mandlar, lök och parmesan.
  11. Klart att servera!

 

Tips!

Tyckte du om det här receptet? Då kan jag rekommendera min persiljelax med vitkålsmos

One Response to Svartkålssallad, (med parmesan, lök och mandlar) lax och chipotlemajonäs

Lämna ett svar