Stekbläck från Pallares är en kärlekshistoria. Jag blev KÄR när jag såg dem, och jag är fortfarande lika kär. Det är konstigt hur vissa saker fastnar i mig då det mesta inte gör det. Jag har aldrig varit en storkonsument, en sån ohejdad shopper, men när jag kom i kontakt med mitt första stekbläck var jag fast och nu har jag ALLA, i alla storlekar. Jag vet det är knäppt. Men det är jag, jag är lite knäpp. Ganska ofta.
Mina stekbläck från Pallares har även väckt frågor hos er, speciellt på Instagram där jag ALLTID får frågor om vart de snygga stekbläcken kommer ifrån. De är verkligen snygga på bild, haha, och det var helt klart en anledning till att jag slog till, det ska vi inte sticka under stolen med. De är såklart giftfria, du ska som du säkert vet inte använda formar och bläck i teflon, det släpper giftiga partiklar.
Missa inte nuvarande och kommande rabattkoder på min sida Erbjudanden och rabatter
Stekbläck från Pallares
Stekbläcken är gjorda i kolstål. Det gör att de får en mycket snygg patina. Men det gör också att de rostar om du inte tar hand om dem. Men patineringen är ju så underbar, att det är värt att ta hand om dem. Och det är verkligen inte svårt. Diska för hand efter användning, torka eller ställ in i eftervärme i exempelvis ugnen, olja in då och då. Det är allt. Finns i fem storlekar: (handtaget räknas inte) 17 x 21 cm, 20 x 25 cm, 25 x 34 cm, 26 x 30 cm, 32 x 42 cm. Jag har som sagt alla, men det är ju kanske inte ett måste. 🙂
Du kan använda dessa över öppen eld, på grillen, i ugnen eller på spisen. Men tänk dig själv, du slänger på ett bläck och steker sedan pannkakor på grillen, haha! Eller ja, sparris kanske, eller kesoplättar. Det finns inte så många begränsningar. Dessa är också supersnygga att servera mat på, eller frukost, som en liten frukostbricka.
Jag har förresten alla knivar också, och ska köpa saxarna som jag testade på matmässan. Riktigt rejäla och ligger otroligt skönt i handen. Minns att vi hade en liknande när jag var liten. Måste kolla upp vart den tog vägen. Knasigt att jag plötsligt minns vissa specifika saker från köket från barndomen. Men jag spenderade ju så mycket tid där.
Exempel när jag använt dessa i min matlagning
Hoppas att du gillade detta tips, det brukar uppskattas när jag delar kökstips.
Kram Fanny
3 kommentarer
Hej!
Ibland ser jag dig använda bakplåtspapper el liknande.
Vilket använder du?
Fastnar det lätt på denna typ av plåt ovan? Försöker sluta med det och letar efter en giftfri plåt till grönsker i ugn t ex.
Tack på förhand
Jag använder återanvändningsbart papper i silikon, inte ett helt giftfritt alternativ, men det funkar de gånger jag behöver underlag. Det beror på hur mycket fett du har på plåten skulle jag säga och lite beroende på vad du tillagar. Hälsningar Fanny
Stekbläcken verkar inte finnas kvar. Tips på var jag kan hitta dom?