Få mer energi

Få mer energi – mina tips, råd och pepp

Annonssamarbete med Cellexir

Förra våren började jag (och framförallt min man som är helt fast) äta Cellexir One när jag och Ila gjorde ett poddsamarbete med dem. Nu är det dags för dig som läser min blogg att lära dig mer. Cellexir är ett svensk företag som erbjuder kosttillskott för bättre hälsa och prestation. Cellexir One är för dina celler och mitokondrier och många som äter Cellexir One upplever att de har bättre återhämtning, mer energi och bättre immunförsvar. Något min man kan skriva under på. Jag som gillar naturliga produkter gillar verkligen hela tänket bakom Cellexir och jag vet flera av mina följare som använder tillskottet med mycket positivt resultat.

Om du vill testa Cellexir One har jag ett grymt erbjudande att dela. Du får hela 25 % rabatt på en månadsförbrukning om du använder koden nedan.

Ange koden: lesscarbs

Få mer energi

Vad är Cellexir One?

Vet du vad en mitokondrie är? Och hur brukar du ta hand om dina?

Mitokondrierna är små organeller (organ inne i cellerna) som kallas för cellernas kraftverk, eftersom det är här näring och syre omvandlas till energi som cellerna sen kan använda. (Du kanske känner till termen ATP). Den här processen kallas för den mitokondriella andningskedjan.

En annan viktig uppgift mitokondrierna har är att kontrollera celldelning och celldöd.

När vi blir äldre minskar våra mitokondrier i antal och blir mindre effektiva. Det minskar vår energi och påskyndar vårt åldrande.

Forskning visar att detta går att påverka och fördröjas. Receptet stavas: Låg stressnivå, Kost, Träning och Tillskott. Med anledning av ovanstående har Cellexir One fokuserat sitt innehåll på sådant som boostar dina celler och mitokondrier.

Produkten passar dig som vill öka din energi, få bättre återhämtning efter träning. Men också för dig som lever i en stressig tillvaro och för dig som vill känna dig mer alert och skärpt i tanken.

Få mer energi – vårt mest lyssnade poddavsnitt

Jag och ila hade förra våren ett samarbete med Cellexir där vi också pratade om att få mer energi, och massor av annat spännande. Det avsnittet är vårt mest lyssnade avsnitt någonsin, och det borde du verkligen lyssna på!

Min relation till mer energi

Du som följer mig i mina kanaler brukar ju undra var jag får all min energi ifrån. Ibland undrar jag detsamma. Haha! Men rent generellt är jag en energisk person, som kör järnet, och på kvällen somnar jag helt slut i soffan innan introt till filmen/serien är slut. För mig fungerar detta för att behålla en bra energinivå: 

Bra kost (jag har över 800 recept här om du har slut på idéer) samt mycket vatten varje dag.

En god natts sömn. Jag försöker lägga mig 22 och vakna mellan 06-06:30. På helgerna går jag upp senast 90 minuter efter jag går upp på vardagarna för att hålla samma rytm. 

Träffa härliga människor som får mig att må bra! Jag säger nej till alla dränerande relationer, telefonsamtal och energitjuvar. 

Träning – Något jag ser till att göra väldigt ofta. Oavsett mängd arbete jag har ser jag till att få till min träning. Då släpper jag tankar som tar upp min tankekraft, jag kan slappna av och använda kroppen, något jag behöver som annars sitter mycket framför datorn. Eftersom jag tränar nästan varje dag är återhämtning viktigt för mig, något jag märker förbättras avsevärt med Cellexir

Säga nej! Jag säger nej till allt som inte ger mig något. Jag vill inte bränna ut mig och värdesätter min tid högst. Min familj kommer först, sedan kost, träning, sömn, vänner och hobbys. Jag väljer exempelvis bort att träffa vänner om jag måste välja mellan träning och att träffa dem, eftersom jag värdesätter min egen träning högre. Dock brukar det gå att lösa såklart! Alla har lika många timmar på sitt dygn, oavsett vem man är. Sedan handlar det om vad man gör med den tid man har. Alla väljer själva, och inget är rätt eller fel. Hitta din egen väg. 

Vill du få mer energi tycker jag att du ska ha ett möte med dig själv där du frågar dig: 
  • Hur mår jag just nu? 
  • På vilket sätt vill jag förändra min vardag till det bättre? 
  • Vad är rimligt att säga nej till för att frigöra mer tid?

Skriv en energidagbok där du skriver upp hur du mår, vad du gör, vad du äter, hur du sover, din stressnivå och vilka du umgås med. Allt detta påverkar givetvis din energinivå. En vecka kan vara vettigt och sedan utvärderar du. Gör sedan en plan, som är realistisk. Följ den ett tag och utvärdera igen. Detta är något som sedan pågår resten av livet. Men glöm inte bort dig själv i alla måsten. Om du mår bra, är det bra.

Vad innehåller Cellexir One?

Det här kanske inte är saker du hört talas om innan, men jag ska så kort jag kan förklara varje ingrediens. Det som är bra är att cellexir redan skrivit blogginlägg om varje specifik ingrediens, så jag länkar till dem för den som vill veta ännu mer om varje ämne.

Innehållet i Cellexir One har tagits fram tillsammans med Dr. Marcus Gitterle, en specialistläkare inom cellvård i Texas USA. Han har även skrivit boken Growing Young som handlar om åldrandeprocessen i kroppen, vad det beror på och hur man kan bromsa och i vissa fall även försena/minska dem.

PQQ (Pyrroloqinolinquinon)

Är en mycket effektiv antioxidant som finns naturligt i vävnader hos både människor djur och växter i små mängder. Positiv effekt på cellernas energifabriker och främjar nybildningen av mitrokondrier. Studier visar att PQQ kan stimulera en tillväxtfaktor som kan reparera skadade nerver som förkortas NGF (Nerve Growth Factor) Denna upptäckt om NGF gav Nobelpris 1986. 

PQQ kan bidra till bättre sömn efter 8 veckor och forskning visar att det dessutom kan skydda hjärtat och förbättra minnet när det tas i kombination med Co-q10. Läs mer i Cellexirs blogginlägg om PQQ.

COENZYM Q10 (Ubiquinone)

Det är ett vitaminliknande ämne som finns och produceras naturligt i vår kropp men produktionen minskar med åren. Den har en viktig roll i energiprocessen i mitokondrierna. CoQ10 produceras naturligt i kroppen men produktionen minskar med åren. Vid 40-års ålder har mängden CoQ10 i hjärtat sjunkit med mer än 30 procent. Vid 80-års ålder med nästan 60 procent. Brist på CoQ10 gör att mitokondrierna producerar 3 till 5 gånger så många fria radikaler och betydligt mindre energi i form av ATP.  Läs mer i Cellexirs blogginlägg om Q10.

ACETYL L CARNITINE

En aminosyra som bland annat är delaktig i energiprocessen i kroppen. Den används av cellerna för att transportera in fettsyror i mitokondrierna så att de kan användas som energi. Detta är ett ämne som det finns mest dokumenterad forskning om. ALC används också som en antioxidant för hjärnan där de hjälper till att skydda neuroner från superoxidradikaler men också för att minska utsöndringen av kortisol. Läs mer i Cellexirs blogginlägg om Acetyl l Carnitine

TRANS-RESVERATROL

Den rena aktiva substansen av Resveratrol och en av de mest potenta polyfenolerna som skyddar och motverkar symtom som är kopplade till åldrande och skador från fria radikaler.

Resveratrol verkar som en effektiv antioxidant i kroppen. Antioxidanter fungerar som motpoler till fria radikaler, som annars kan orsaka föråldring av celler. Resveratrol förekommer naturligt i flera växter, bland annat i skalet på vindruvor, där det skyddar växterna mot angrepp från svamp och bakterier. Dagens kost och höga stressnivå utsätter våra kroppar för mycket fria radikaler. Detta kan vi väga upp med att få i oss antioxidanter från frukt och grönt, och också tillskott med resveratrol blir en extra boost. Läs mer i Cellexirs blogginlägg Trans-resveratrol

EKOLOGISK CURCUMIN

Den aktiva substansen i Gurkmeja. En bioaktiv substans som bekämpar inflammationer på molekylär nivå. Har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper och är en väldigt stark antioxidant. Läs mer i Cellexirs blogginlägg om Curcumin

BIOPERINE (fruktextrakt från svartpeppar)

Stark antioxidant som också hjälper bioupptaget av de andra ingredienserna.

Få mer energi

Frågor och svar om att få mer energi

Hur får man jämn och stark energi hela dagen? Jag blir helt slut på eftermiddagen med noll energi. 

Vad äter du till lunch är min första fråga. Det låter inte som att den ger dig så mycket energi. Jag satsar gärna på näringsrik mat som ger långvarig mättnad. På så vis hålls energin mer jämn. Jag tycker att du ska skriva en matdagbok där du ser hur olika mat påverkar dig. Försök också lägga in rörelse på eftermiddagen, som ger dig energi. Och försök få till det även om du känner dig trött. Du kommer att tjäna på det i längden.

Hur vaknar man pigg och utvilad?

Se över när du lägger dig, hur din sovmiljö är. Jag rekommenderar att ha svalt i sovrummet och att inte äta efter kl 19:00 om möjligt. De viktigaste timmarna att sova är mellan 22-01 då den mesta cellreparationen och cellförnyelsen sker. Om du vill lyssna på ett poddavsnitt om sömn har vi ett väldigt bra här.

Vilka tillskott kan jag boosta med för mer energi?

Jag tycker självklart att du ska testa Cellexir. De gjorde nyligen en undersökning där 58% som ätit Cellexir One in minst 5 månader svarade att de upplever bättre energinivå. Läs mer om undersökningen här. Effekten brukar komma snabbt, men variera självklart något mellan olika personer och deras livssituation. Självklart ska du även tänka på din träning, återhämtning, stress och sömn.

Jag vill inte ha mer energi, jag vill ha jämnare, vad ska jag göra?

Gör en energidagbok och se över vad som påverkar din energi negativt. Det är väldigt olika för olika personer, och det beror ju såklart på din livssituation, men saker som påverka är maten du stoppar i dig, dränerande relationer, stress, krånglande mage, för lite träning, träning i fel tid, för lite sömn och mycket annat.

Jag känner mig orkeslös dagen efter träningspass, vad ska jag göra?

Det kan vara så att du svettats väldigt mycket och därav är låg på salter och elektrolyter. Testa att dricka min sportdryck under träningen en tid för att se om det känns bättre. Du kan också behöva mer sömn. Ju mer du tränar desto mer sömn kräver kroppen. Här kan också Cellexir vara värt att testa, just eftersom många upplever bättre återhämtning i samband med träning, både personer på högre nivå och även motionärer.

Jag är 32 år, äter bra (paleo) tränar 3-4 ggr i veckan och sover bra, ändå låg energi. Vad kan jag göra?

Se över din stress. Den tar död på mycket. Vad är att sova bra? Testa att lägga till en extra timme. Se över ditt schema och se över när du tränar och äter och om detta är optimalt för just dig. Du kanske bör träna något tidigare/senare, lägga till/ta bort ett mellanmål. Jag brukar rekommendera att göra en energi-dagbok, där du skriver ner hur du mår och hur du känner dig beroende på vad du gör och hur du äter. Då kommer du att hitta dina svaga och starka punkter. Då kan du anpassa dig efter vad som du mår bäst av.

Tips på uppiggande supersmoothie

Jag tycker att du ska testa Jonas Alwins gröna energidryck för biotransformation och leverstöd. Den är inte ”extremt god” men oj vad nyttig den är. Om du inte vill det, skulle jag testa någon av mina andra smoothies.

Trött trots okej sömn, kost, promenader i sol dagligen. Vad ska jag göra?

Testa att träna mer, utmana kroppen, med eller utan vikter. Jag skulle också se över mängden stress, vätska du får i dig och hur näringstät maten är du äter.

Hur får jag energi efter skada som begränsar min rörlighet. Jag vill bara sova!

Det finns mycket du kan göra för din hälsa även om du inte kan röra på dig som du vill. Du kan se till att sova väl. Du kan dricka mycket filtrerat vatten. Du kan se över din stress och din kost. Ät näringsrikt, hemlagad mat från grunden. Tänk gärna långkok och tillsätt gärna märgben för extra mycket näring och kollagen.

Jag vill veta allt! Jag är i stort behov av energi!

Jag hoppas att du får många tips i detta inlägg. Jag rekommenderar varmt att testa Cellexir One, och glöm inte min rabattkod lesscarbs som ger 25% rabatt.

Få mer energi
Med hopp om mycket energi. Kram Fanny

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Mitt träningstips är att träna regelbundet oavsett väder och vind. Låt träningen och kosten vara en del av dig. Träna med din familj och partner så kul och ger mer energi att träna mer. ?Njut av helgen lyxa till det med god mat , bubbel, vänner och egen tid.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök