Lesscarbs Lemonad

Sportdryck utan socker – Perfekt extra knuff!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Sportdryck utan socker är såklart en viktig grej för mig. Den ska också vara fri från sötningsmedel och tillsatser. Den här drycken brukar jag blanda ihop när jag kör ett svettigt/tungt/kul pass på gymmet. Toppen för att ge det lilla extra till kroppen. 

Sportdryck utan socker som jag ersätter med salt. Japp det är sant. Men inte vilket salt som helst. Jag kör ett oraffinerat havssalt.

Hopp över bordssaltet – det är oftast raffinerat utan någon vidare näring. Använd hellre ett oraffinerat havssalt som har en bättre fördelning mellan kalium och natrium och dessutom fler näringsämnen bevarade + att man slipper de klumpförebyggande medlen.

Tidigare när jag jobbade som kostrådgivare gav jag alltid tipset att ta en så kallad ”KALLSUP” någon timme före passet, då tar man 1 krm till 1/2 tsk oraffinerat salt i ett glas vatten. Tillsätter citron efter smak. Antingen dricker man det med mindre vatten eller ett helt glas. Der beror på hur mycket man gillar smaken. Jag älskar den, haha! Om man tränar megatungt, svettas massor eller det är sommar, kan man ta samma drink efter passet.

Jag tycker personligen att det är bättre och godare till och med att dricka det under träningen. Det ger min kropp en extra skjuts och jag orkar lite till. Detta är självklart individuellt och alla kroppar fungerar inte som min, men detta hjälper mig massor!

Jag upplevde tidigare att jag fick lite yrsel och ibland huvudvärk också under pass, men det känner jag aldrig längre när jag har lite salt och citron direkt i vattenflaskan. Många av mina träningskompisar undrar om jag har raketbränsle i flaskan, och jag svarar att det är saltvatten. Då står de med ögon stora som tefat och sedan skrattar de lite. De är helt underbara mina träningskompisar.

Sportdryck utan socker

Jag använder detta oraffinerade havssalt, och eftersom det inte är så finmalet blir det inte lika ”mycket” som vanligt salt, så bli inte helt förskräckt över mängden.

Min flaska har jag faktiskt hittat nedgrävd i en sandlåda, det är därför den är så sliten (jag är en sakletare) men det finns nya fina stålkannor i olika storlekar, och de är giftfria och håller otroligt bra.

Sportdryck utan socker

Detta är så jag gör, hitta din blandning om du inte gillar min!

Till en flaska 335 ml 

Gör så här: Skaka om och ha med till träningen.

Sportdryck utan socker

Tips!

Detta är också det bästa tipset när man är utomlands och håller på att få solsting eller bara är helt matt. Salta maten extra och drick vatten. Det räcker inte bara att dricka, du behöver få bukt med mineralbalansen också, annars spelar det ingen roll hur mycket du dricker.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om varför det är viktigt att inte glömma saltet vid LCHF-kost här

En sak till

Salt är inte farligt. För stor mängd salt av fel sort är inte hälsosamt. Men äter du ren och naturlig mat och saltar själv med kvalitativt salt är det inga problem om du i övrigt är en frisk person.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Min kille har fått instruktioner av sin PT att aldrig ha citrus ”i närheten” av träning. Tycker detta låter konstigt. Vet du vad detta kan vara grundat på?

Låter superkonstigt. Har aldrig hört, dessutom har man ju inte i flera citroner utan litegrann för godare smak. Förstår faktiskt inte varför?

Gravid, svullna fötter, 30 grader ute. Oj vad gott det här var. Jag tog flingsaltet vi hade hemma, kunde inte vänta på att hitta rätt sort ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök