Sötpotatispommes – Sötpotatis Pommes frites är så gott och enkelt att göra själv. Jag älskar sötpotatispommes, och vill äta det jämt, alltid, ungefär. Haha! Men inser såklart orimligheten i det, men då och då, när suget faller på, då fixar jag en rejäl laddning sötpotatispommes, som familjen mumsar i sig med god aptit.
Om du inte doppar sötpotatisen i mjöl blir de aldrig krispiga sägs det, men det tycker jag visst de blir om man “ångar av” dem i ugnen innan. Jag har bjudit på dessa massor av gånger och alla gäster har alltid älskat dem!
Är du ute efter ett mer kolhydratsnålt alternativ, testa mina friterade vaxbönor, försvinnande goda.
Sötpotatispommes
Till 4 portioner
- 4 sötpotatisar
- Neutral kokosolja att fritera i
- Oraffinerat havssalt efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tvätta och skär sötpotatisen i pommes-bitar.
- Lägg sötpotatisen på en plåt, och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Värm oljan till ca 180 grader, jag brukar använda en termometer. Ha alltid ett lock bredvid frityrgrytan/stekpannan och ha ALDRIG fläkten på.
- Lägg ner några pommes i taget, fritera gyllene.
- Lägg upp på ett fat med papper under, salta efter smak.
Vad ska man ha till?
- Gör en god majonnäs, här finns recept. Vill du ha en vegansk majonnäs hittar du recept här på min Instagram.
- Du kan göra goda kryddiga kycklinglårfiléer till, alltid gott med spicy till sötpotatis
- Vill du ha en fräschare sås rekommenderas min persilja och basilikasås! Så god.
3.6/5
(16 Reviews)