Undersökning: Det här tycker ni om Lesscarbs.se

Som du kanske märkte ploppade det upp en enkät med 2 frågor här på sajten förra månaden. Jag bad dig, er, mina läsare säga vad ni tycker om Lesscarbs.se. Jag fick in över 1 034 svar och en hel del sköna kommentarer – stort tack till alla som svarade. Här kan du se resultaten. 

Jag ställde dessa 2 frågor:

  1. Skulle du rekommendera Lesscarbs.se till vänner och bekanta? (Skala 1-10).
  2. Vad tycker du är bra med sajten – vad tycker du kan göras bättre?

Se svaren och kommentarerna nedan.


Fråga 1: Skulle du rekommendera Lesscarbs.se till vänner och bekanta?

Svar:

  • 60 % (627 st) gav mig en 10-poängare! Det betyder att 6 av 10 skulle verkligen rekommendera Lesscarbs.se till vänner och bekanta.
  • 96 % (997 st) av rösterna är 5-10 poäng.
  • 3,5 % (37 st) av rösterna är 0-5.

Fråga 2: Vad tycker du är bra med sajten – vad tycker du kan göras bättre?

Här är ett ordmoln som visar förekomsten av vissa ord. Ju större ord desto fler gånger förekommer det.

Mina läsare verkar i alla fall tycka att det är ”inspirerande” och ”bra recept” på sajten. Det tycker jag är toppen – för det är ju det jag strävar efter att göra här =)

Kommentarer från er, och mina svar

Det fanns också möjlighet att skriva öppna kommentarer, och det var många som kommenterade och peppade. Det är jag superglad över – tack för det!

Vissa skrev in frågor och funderingar, så dessa svarar jag på nedan:

 

  • ”Man blir bara allmänt nyfiken vad LCHF är”

Svar: Vad roligt att du känner så! Det finns mycket att läsa kring just det, jag rekommenderar detta inlägg som steg 1: LCHF för nybörjare, de bästa nybörjartipsen, recepten och komplett handlingslista

  • ”Det enda jag skulle vilja ändra är att recepten finns så ”långt ner”. Jag måste klicka så många gånger”

Svar: Högst upp finns en sökruta, använd gärna den. Alternativt kan du klicka på ”Recept” högst upp till vänster, sedan klicka dig in på exempelvis frukost och sedan välja ”Se recept som kompakt lista utan bilder”. Det borde gör det hela lite enklare.

  • ”Hur mycket kolhydrater varje recept innehåller Tack :)”

Svar: Jag har valt att inte näringsberäkna alla recept. Vill du göra det rekommenderar jag kostbevakningen.se klistra in ingredienserna och dela på antalet portioner. Superenkelt!

  • ”Mer veg-alternativ”

Svar: Jättebra input, Här hittar du ett inlägg med samlade vegorecept. Jag har också taggat upp vegorecept med ”vegetarisk” så sök gärna på det i sökrutan.

  • ”Lättare att hitta ”strikta” måltider.”

Svar: Bra input. Ska göra ett samlat inlägg om det den närmsta tiden. Tack!

  • ”Skulle gärna ha recepten i bokstavsordning och/eller i lista baserad på råvaror, tycker det är svårt att hitta recept utifrån råvaran jag har hemma, och när jag söker i receptlistan så missar jag ibland det jag söker..”

Svar: Se andra tipset uppifrån, kanske kan det hjälpa dig? Du kan också söka på olika råvaror i sökrutan.

  • ”Ingen försåtlig reklam, köp den här…”

Svar: Det är klurigt detta med reklam. Jag styr inte reklamen på sajten då den kommer från ett annonsnätverk. Som det ser ut idag får jag in tillräckligt för att täcka kostnaderna för att driva sajten, men inte mer än så. Därför väljer jag att ha reklamen kvar. Jag samarbetar med företag och tipsar om produkter som jag testat och gillar. Detta kommer jag att fortsätta med.

  • ”Positivt: inspirerande och enkla vardagsrecept. Tydlig! Önskemål: fler festmiddagstips. Tex tips på trerätters.”

Svar: Tack för fina kommentarer. Som svar på ditt önskemål: Sök på ”Trerätters” så hittar du 12 trerätters-menyer. Jag kan absolut tillverka flera framöver!

  • ”Olika avdelningar för lchf och paleo med samlingsrecept för dem”
Svar: Vår ambition är att skapa en tydligare uppdelning av recepten och fräscha upp sidan, så jag tar med detta önskemål.
  • ”Skippa paleo ;)”

Svar: Ser absolut ingen anledning till det. De recept som är paleo på min sajt ät godkända för LCHF så det blir bara win-win. Tycker dessutom att alla borde dra ner på mejerierna och det är grymt med Paleo, plus det rena tänket utan tillsatser som många LCHF-are missar i jakt på kolhydrater.

  • ”Superbra recept och bra inspiration! Men gärna ännu fler uppdateringar (om möjligt såklart)”

Svar: Jag skulle gärna uppdatera oftare, men just nu är sajten det jag tjänar allra minst pengar på och därför måste jag prioritera ner den, vilket jag tycker är synd eftersom det är fantastiskt roligt att göra det. För dig som inte vet sa jag upp mig för några månader sedan och fokuserar all min kraft och tid på Lesscarbs, som kostrådgivare och matfotograf till företag, och dessutom skriver jag på min första bok.

  • ”Väldigt trevliga och goda recept. Stort plus att de är mjölkfria”
Svar: Eftersom jag själv är mjölkfri sedan ett år tillbaka är de flesta nya recept mjölkfria, det finns dock ett stort antal som inte är det. I grytor och liknande går det nästan alltid att ersätta med kokosmjölk/kokosgrädde om man vill ha mejerifritt.
  • ”Skit sida”
Svar: Allt kan ju inte tilltala alla 😉
  • ”Uppskattad tid det ta att göra de olika recepten!”

Svar: Har tänkt på detta fram och tillbaka. De flesta recept går snabbt att göra, andra tar lite mera tid. Skulle absolut kunna uppskatta detta men frågan är om det tar lika lång tid för mig som för någon annan. Jag kan laga fyra rätter på samma tid som min man lagar en (haha)

  • ”Fler recept för paleokost, framför allt såser och desserter.”
Svar: Bra input, finns flera mejerifria desserter, jag kanske kan sammanställa alla i ett inlägg.
  • ”Gärna annat alternativ till socker,agavesirap m.m.”

Svar: När det kommer till sötning har alla olika åsikter. Jag använder otroligt lite sötning och endast vid mycket speciella tillfällen, annars försöker jag att göra gott utan söt smak (eller sötma från bär och liknande) Jag gillar xylitol (björksocker) men tycker att det är helt okej om man inte har vikt/blodsockerproblem, eller problem med sötsug att söta med exempelvis honung eller rismalt (0 % fruktos). Dock tycker jag att man också kan fundera på mängden sött. I ett recept med vi säger dadlar (inte LCHF) kanske 2 är mer lagom än 10, för varför måste allt smaka superdupersött?

Skulle dock aldrig rekommendera agavesirap då det är värre än socker, eftersom det innehåller 90 % fruktos medan vanligt socker innehåller 50 %. Det är just fruktosen man vill komma undan eftersom det är den som smakar sött, triggar och är fettbildande.

  • ”Kanske lite mer info om kosttillskott”

Svar: Det kommer! 🙂 Skriv gärna en kommentar om det är några speciella tillskott du vill ha mer info om.


Tack till alla som tagit er tid att svara, och som gett mig så fina omdömen! Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta mig.

/Fanny

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej! Älskar ju din sida och rekommenderar den till alla som är intresserad ?
Märker att jag inte har tillgång till dator sen i julas ? tycker det är så drygt att surfa på mobilen. Ska snart skaffa platta och då kommer jag sätta mig och toksurfa på lesscarbs.se ?
Kram

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök