Snurra ihop en tonfiskpastej som du kan krydda till med vad du vill en solig morgon. Min man med rötter i Jugoslavien är van att äta tonfiskpastej sedan barnsben, han tyckte att smaken var perfekt.
Tonfiskpastej
Ingredienser:
- 1 burk tonfisk i vatten*
- 1 msk 10 sek majonäs
- 1 tsk creme fraiche (eller ännu mera majo för mejerifri)
- Några stänk chilisås (jag använder cayennesås, se bild nedan)
- Salt/herbamare efter smak
Gör så här
- Stavmixa samman ingredisenserna.
- Smaka av med salt/herbamare.
- Du kan också tillsätta örter, kapris, oliver eller pesto.
- Klart!Servera i salladsblad med kokta ägg som på bilden eller testa något av mina bröd.
* Välj MSC-märkt, för hållbart fiske, välj aldrig tonfisk i olja, den innehåller solrosolja med extremt mycket omega 6 som driver på inflammationer.
Tips!
Kolla gärna in min smarriga tonfisksallad med tahini också!
5/5
(1 Review)