Tonfiskpastej – otroligt enkelt och supersmarrigt!

Snurra ihop en tonfiskpastej som du kan krydda till med vad du vill en solig morgon. Min man med rötter i Jugoslavien är van att äta tonfiskpastej sedan barnsben, han tyckte att smaken var perfekt.

 

Tonfiskpastej

 

Ingredienser:

  • 1 burk tonfisk i vatten*
  • 1 msk 10 sek majonäs
  • 1 tsk creme fraiche (eller ännu mera majo för mejerifri)
  • Några stänk chilisås (jag använder cayennesås, se bild nedan)
  • Salt/herbamare efter smak

 

Gör så här

  1. Stavmixa samman ingredisenserna.
  2. Smaka av med salt/herbamare.
  3. Du kan också tillsätta örter, kapris, oliver eller pesto.
  4. Klart!Servera i salladsblad med kokta ägg som på bilden eller testa något av mina bröd.
Tonfiskpastej
Detta är den cayennesås jag använder, varning, den är farligt god! 🙂

* Välj MSC-märkt, för hållbart fiske, välj aldrig tonfisk i olja, den innehåller solrosolja med extremt mycket omega 6 som driver på inflammationer.

 

Tips!

Kolla gärna in min smarriga tonfisksallad med tahini också!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.