fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Tonfiskpastej – otroligt enkelt och supersmarrigt!

Tonfiskpastej – otroligt enkelt och supersmarrigt!

Snurra ihop en tonfiskpastej som du kan krydda till med vad du vill en solig morgon. Min man med rötter i Jugoslavien är van att äta tonfiskpastej sedan barnsben, han tyckte att smaken var perfekt.

 

Tonfiskpastej

 

Ingredienser:

  • 1 burk tonfisk i vatten*
  • 1 msk 10 sek majonäs
  • 1 tsk creme fraiche (eller ännu mera majo för mejerifri)
  • Några stänk chilisås (jag använder cayennesås, se bild nedan)
  • Salt/herbamare efter smak

 

Gör så här

  1. Stavmixa samman ingredisenserna.
  2. Smaka av med salt/herbamare.
  3. Du kan också tillsätta örter, kapris, oliver eller pesto.
  4. Klart!Servera i salladsblad med kokta ägg som på bilden eller testa något av mina bröd.
Tonfiskpastej

Detta är den cayennesås jag använder, varning, den är farligt god! 🙂


* Välj MSC-märkt, för hållbart fiske, välj aldrig tonfisk i olja, den innehåller solrosolja med extremt mycket omega 6 som driver på inflammationer.

 

Tips!

Kolla gärna in min smarriga tonfisksallad med tahini också!

Lämna ett svar