Spetskål med pesto är så himla gott, enkelt och poppis! Barnen gillar det mesta med pesto och så även detta. Speciellt vår son Sixten gillar stekt/gillad kål. Hans favoriträtt är ju min kålpudding (LCHF) som han äter med bästa aptit. Om du också gillar kål får du inte missa veckans kål som jag kör på Instagram nästan varje vecka. Kål är billigt, gott, mättande och går att variera i det oändliga! Har du något kåltips jag bara måste testa blir jag glad om du lämnar en kommentar. Och glöm inte att lämna en 5 stjärnor på detta recept om du gillar det, och hemskt gärna på dina andra favoritrecept här på sidan. Det stöttar mitt arbete och mina recept får bättre synlighet i sökmotorerna. Tack på förhand, kram Fanny!
Spetskål med pesto hör till mitt nya kålkoncept där jag kör spetskålen lite i ugnen för att få den mjuk, sedan på med smaksättning. Enkelt och jättegott! Vill du ha fler tips på goda grilltillbehör, spana in detta inlägg med mina bästa grilltillbehör. Det finns såser, röror och massa gott att ha till det grillade.
Spetskål med pesto
Du behöver
- 1 fin spetskål
- Olivolja
- Salt
- Pesto – Här finns ett samlingsinlägg med fler olika sorters pesto
Gör så här
1. Dela spetskålen och skär den grovt. Ha på lite olivolja och salt, baka i ugnen cirka 10 minuter på 175 grader.
2. Låt kålen svalna. Gör valfri pesto.
3. Blanda sedan peston med kålen, ät och njut. Pressa gärna lite citron och ha massa chiliflakes på vid servering. Jag tror att detta blir sommarens grilltillbehör, eller på hösten tillsammans med något gott från ugnen.
4 kommentarer
Spännande recept och inspiration
Tusen tack!
Stekt spetskål med olivolja och flingsalt, serveras med en kryddstark korv ex. Chorizo och ajvar! Nästa gång ger jag mig på att göra egen ajvar, burk är fan inte kul!
Den från mamas är verkligen god! Som hemmagjord!