Spetskål med pesto

Spetskål med pesto – bästa grilltillbehöret

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Spetskål med pesto är så himla gott, enkelt och poppis! Barnen gillar det mesta med pesto och så även detta. Speciellt vår son Sixten gillar stekt/gillad kål. Hans favoriträtt är ju min kålpudding (LCHF) som han äter med bästa aptit. Om du också gillar kål får du inte missa veckans kål som jag kör på Instagram nästan varje vecka. Kål är billigt, gott, mättande och går att variera i det oändliga! Har du något kåltips jag bara måste testa blir jag glad om du lämnar en kommentar. Och glöm inte att lämna en 5 stjärnor på detta recept om du gillar det, och hemskt gärna på dina andra favoritrecept här på sidan. Det stöttar mitt arbete och mina recept får bättre synlighet i sökmotorerna. Tack på förhand, kram Fanny!

Spetskål med pesto hör till mitt nya kålkoncept där jag kör spetskålen lite i ugnen för att få den mjuk, sedan på med smaksättning. Enkelt och jättegott! Vill du ha fler tips på goda grilltillbehör, spana in detta inlägg med mina bästa grilltillbehör. Det finns såser, röror och massa gott att ha till det grillade.

Spetskål med pesto
Spetskål är en av mina stora favoriter!

Spetskål med pesto

Du behöver

Gör så här


1. Dela spetskålen och skär den grovt. Ha på lite olivolja och salt, baka i ugnen cirka 10 minuter på 175 grader. ⁣
2. Låt kålen svalna. Gör valfri pesto.⁣
3. Blanda sedan peston med kålen, ät och njut. ⁣Pressa gärna lite citron och ha massa chiliflakes på vid servering. Jag tror att detta blir sommarens grilltillbehör, eller på hösten tillsammans med något gott från ugnen.

Nötfri lesscarbs
En god pesto är alltid bra att ha i kylen! Jag gör det nästan varje vecka.
Pesto lesscarbs
Chunky eller mer slät, det är en smaksak. Jag tror jag föredrar den med lite mer tuggmotstånd om jag måste välja.
Spetskål med pesto
Mums! Gott både kall och lite ljummen. Pesto kan man aldrig få för mycket av, och inte spetskål heller.
4.4/5 (9 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Stekt spetskål med olivolja och flingsalt, serveras med en kryddstark korv ex. Chorizo och ajvar! Nästa gång ger jag mig på att göra egen ajvar, burk är fan inte kul!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök