Marinerade böngroddar med sesam och salt är kanske det bästa jag och min man vet just nu. Han sa första gången när jag gjorde dem: Jag tror inte jag är något fan, jag älskar inte groddar. “Jag vet att du kommer att älska dem” sa jag. “Jag känner dina smaklökar”. Sedan den dagen är han fast, och det verkar inte spela någon roll hur mycket jag gör, det är alltid för lite, haha! I och med detta inlägg och recept vill jag passa på och tipsa om mitt inlägg om att grodda steg för steg, det är enkelt, billigt och gott!
Denna smaksättning på mina marinerade böngroddar påminner mycket om den omåttligt populära kinesiska gurksalladen jag tipsade om i somras, som blev allas favorit kändes det som. Fördelen med böngroddarna är att de är mer i säsong året om.
Marinerade böngroddar med sesamolja
Du behöver
- 1 liter vatten
- Böngroddar, jag brukar använda cirka 200 gram till två personer (eftersom det är så gott)
- Sesamolja med smak
- Oraffinerat havssalt
- Rostat sesamfrö eller furikake
Gör så här
- Koka upp vattnet. Dra av från plattan och lägg i böngroddarna. Låt ligga 1 minut.
- Sila sedan av vattnet och skölj med kallt vatten så de svalnar.
- Lägg upp i en skål och ringla över sesamolja (cirka 1-2 tsk är lagom) och salta efter smak.
- Strö över sesamfrön eller ännu hellre furikake.
- Servera!