Majonnäsbea blev en sundersuccé på Instagram, och därför måste jag dela receptet här på bloggen också. Detta är en klassiker, i ny tappning kan vi säga. Här ser du min majonnäsbea på Instagram läs gärna kommentarerna till de som testat den. Den är extremt enkel att göra, och håller väldigt länge i kylskåpet. Skulle säga upp till 1 månad, minst! Men jag har bara lyckats ha en sats några dagar i kylen innan den tog slut.
Majonnäsbea recept
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk torkad dragon
- En knivudd gurkmeja för färgens skull (kan uteslutas)
- 1 helt ägg, 3 äggulor eller 3 msk kikärtsspad för vegansk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- en skvätt chilisås (valfritt)
- 1 tsk salt eller efter smak
- 3,5 dl smakneural olja, som raps, MCT, c8-olja eller mild olivolja
Majonnäsbea – gör såhär
- Reducera ner 2 msk vitvinsvinäger tillsammans med 1 msk torkad dragon och några stänk gurkmeja för färg tills det bara är lite fuktig dragon kvar i kastrullen. Går snabbt! Låt svalna.
- Knäck i ägget, dijon, dragon-röran, vitvinsvinäger, chilisås, salt och 3,5 dl oljan. Ställ ner stavmixern och håll helt stilla tills majjon bildas i botten. Rör försiktigt upp och ner med stavmixern. Se gärna min video, länk ovan.
- Om det mot förmodan skär sig, tillsätt ett till ägg och börja om på samma sätt!
- Färgen kommer att djupna på majjon, vilket syns i slutet av min video.
Bra utrustning
- En burk från Weck Jar. Jag använder Mold 580 ml, den är perfekt för denna sats (och all majonnäs som jag gör) Burkarna går att stapla och de går även bra att frysa (fyll inte för mycket bara). Jag har alla burkar från detta varumärke och älskar dem!
- En rejäl stavmixer. Denna från Bosch är bra och väldigt prisvärd!
Enkel bea – fler recept
5/5
(1 Review)