Stekpanna Lesscarbs

Kålbas till sallad – mer mättande och mer näring

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Kålbas till sallad är perfekt om man vill göra en mättande sallad till lunch eller som tillbehör till något protein. Det här är verkligen superenkelt. Hoppas att det smakar! 

Kålbas till sallad är något som jag gör väldigt ofta. Minst varannan dag… hehe. Jag är ju en salladoman. När jag pratar med mina kompisar om cravings säger jag typ: ”Jaaa gud, det är som när man blir så galet sugen på broccoli och grönkål” Sedan uppstår en lång tystnad och lite blickar byts och sedan byter vi samtalsämne.

Kålbas till sallad

Jag tycker om lite olika konsistens på kålen. Så därför lägger jag i dem lite olika tider. Detta tillbehör eller salladsbas tar kanske fem minuter att göra totalt, så det är verkligen snabbmat!

 

Ingredienser: 

 • 1 rejäl näve grönkål, fint hackad, även stjälken som jag finhackar.
 • 1 broccolistam och några broccolikvistar
 • 1 näve tärnad zucchini
 • 1 liten näve rödkål, finstrimlad
 • 1 rejäl msk kokosolja
 • Herbamare (eller salt) efter smak
 • 1 mindre vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

 1. Hacka upp alla grönsaker och värm en stekpanna.
 2. Släng i kokosoljan och allt utom rödkål och vitlök. Fräs några minuter, kanske 3-4.
 3. Salta efter smak och släng i rödkålen och vitlöken den sista minuten.
 4. Klart att servera!

Anledningen till att jag inte slänger i vitlöken från början också är för att den lätt bränns och då smakar det beskt. Den ska mest värmas och mjukas upp, inte bli väldigt stekt. Så det gör jag alltid om jag vitlöksfräser saker, i med den i slutet. ?

Det är supergott att ha i lite Tamarisoja istället för salt också för en asiatisk touch. Då kan du även slänga i någon matsked färsk, finhackad ingefära i också.

Du kan självklart mixa vilka grönsaker du vill och har hemma. Du kan toppa med rostade nötter eller frön för extra fett och protein. Jag brukar också göra en god tahinidressing till som du hittar i detta inlägg.

Jag använder bara mina lätta gjutjärnspannor från Ronneby bruk. Otroligt bra. Jag har skrivit ett inlägg om dem tidigare, en perfekt present till någon som gillar att laga mat.

 

Kålbas till sallad
Visst är det vackert? Jag blir verkligen glad av så här snygg mat.

 

Hoppas att du gillade detta inlägg, och speciellt du Maria, som bad mig skriva det efter att jag publicerat bilden på Instagram. Visst följer du mig där förresten? Då får du daglig inspiration och storys som uppskattas mycket av mina följare.

 

5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök