lesscarbs lchf

Läsarfråga: Vilken Herbamare använder du i recepten?

Jag fick en läsarfråga angående Herbamare som är en mycket vanligt förekommande ingrediens i mina recept. Bäst att jag svarar på den här så inte fler undrar över detta.

Vilken herbamare använder du? Hittar bara med maltodextrin, solrosolja och palmolja.

Det lät ju inte som så trevliga ingredienser, och jag tror att personen som frågade hade kikat på den här produkten:

Håll dig borta från den här
Håll dig borta från den här

Den har jag aldrig sett tidigare och den hade verkligen ett ruggigt innehåll och därmed förstår jag frågan bättre. Den innehåller bland annat:

  • Vegetabilisk olja (palm*, solros*) BLÄ!!
  • Rårörsocker, karamelliserat socker BLÄ!!
  • Maltdextrin (från majs) DUBBELBLÄ!!

Den här nedan rekommenderar jag

Köp den här
Köp den här

Jag använder den här produkten från A vogel. Den jag kallar bara ”Herbamare” i mina recept. Men nu inser jag att jag kanske borde skriva Herbamare örtsalt eller Herbamare Original. Och kanske framförallt i min kommande kokbok. Tur att jag har några dagar kvar till deadline 😉

Den här har ett rent innehåll helt i min smak:

Havssalt (94 %), grönsaker och kryddörter 5,6% (selleri, purjolök, krasse, lök, gräslök, persilja, libbsticka, paprika, vitlök, basilika, mejram, rosmarin, timjan) och sjögräset kelp 0,4% (havsväxt som innehåller naturligt jod).

Jag använder den till ALLT ungefär, i soppor, grytor och såser istället för fond/buljong som nästan alltid innehåller sådant jag inte tycker hör dit.

Du köper den jag använder i vilken vanlig butik som helst bland saltet, men du kan också klicka hem den fraktfritt via knappen nedan 🙂

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Buljong är svårt. Finns det nån buljong att köpa som är OK. Tycker detta är ett problem. Ett annat problem för mej är att Redix, för redning, inte längre finns att köpa.

Jag personligen har inte hittat någon buljong som jag är nljd med och använder därför endast Herbamare. 🙂 Om du använder mejerier behövs inte redning, bara koka såsen i en stekpanna eller reducera ner en gryta 🙂

Hej! Förlåt om detta är en dum fråga men jag har förr haft Vegeta i typ all min mat och jag saknar att kunna använda den i vissa rätter. Vet inte hur det är med din man och familjen men jag är från balkan och där jag är ifrån tror dom och litar bara på Vegeta. Dom har den i precis allt! Haha!
Så nu undrar jag om den Herbamare är typ som Vegeta?
Mvh

Finns inga dumma frågor! Min man är också jugge och min svärmor brukar använda Vegeta men vi brukar säga att hon ska ta Herbamare. Min mamma använde det ofta också när jag var liten. Det är ju gott, men inte så nyttigt… Vegeta är sötare än Herbamare, men båda är örtsalt. Jag kunde vänja mig av med Vegeta och ersätta med Herba, så det klarar du också! Kram <3

Åh så bra! Då ska jag köpa hem den och testa! Ja jo Vegeta har en del socker i sig så jag undviker den så gott det går. Men då tänker jag byta den mot Herbamare. Tack snälla du! Kram!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök