Dillpesto

Dillpesto – vegan, nötfri och supergod!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Tretti.se

Dillpesto är det perfekta tillbehöret till fisk! Gott, fräscht och enkel att göra. Den passar också bra till en klassisk ”pasta pesto” som du kan göra med exempelvis kålrotspasta eller zucchinipasta! 

Dillpesto håller ungefär 1-2 veckor i kylskåp med god hygien, och visste du att du kan hälla över ett lager olivolja på toppen av peston så håller den sig fräsch längre! Detta eftersom fettet bildar en skyddande hinna. Matsmart tips, som jag gillar, och brukar dela med mig av på Instagram. Följ mig gärna där om du inte redan gör det.

Kom ihåg att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod hos Bodystore till mina läsare. 

Dillpesto
Allt du behöver för en smarrig pesto!

Dillpesto

Du behöver

Gör så här

  1. Torrosta pumpakärnorna och låt dem svalna.
  2. Skölj dillen och skär bort de allra yttersta på kvisten, det mesta går att använda.
  3. Hacka dillen och kvistarna grovt, blanda med olivolja och salt och mixa slätt.
  4. Tillsätt sedan pumpakärnorna, salt, bjäst och skal+saft från citronen.
  5. Mixa igen, men denna gång kort, du vill bara mixa sönder fröna, inte få dem varma. Då kan det istället bli som nötsmör och väldigt kladdigt. Det kan också vara gott,  men det är ju inte pesto då. Det är därför vi delar upp det och mixar två gånger så nötterna mixas så kort tid som möjligt.

Tips

Dillpesto

Dillpesto
Grönsakspasta! 
Dillpesto
Häll över en skvätt olivolja så håller den längre, gäller även köpt pesto!
3.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Som parmesan, fast mjölkfritt alternativ, innehåller också B-vitaminer, du hittar det genom att klicka på länken i receptet! 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök