Jag har ju en stor, stor passion för brysselkål. Jag kom på att när jag delar dem på två brukar det falla av några blad, och då tänkte jag att de måste användas på något sätt. Då kom jag och tänka på grönkålschips och fick en idé. 🙂
Det jobbiga med grönkålschips är att de är lite väl spröda, det tycker jag inte att brysselchipsen är. De är mer “hållbara”.
Brysselkålchips
Ingredienser:
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta av så många blad du kan med en liten kniv.
- Krama runt blanden med lite kolosolja så oljan hamnar på alla blad, salta, men inte för mycket.
- Ställ in i ugnen 8-15 minuter. De ska ha torkat till, men inte blivit brända.
- Testa dig fram med din ugn, de är unika som du och jag.
Tips!
Kolla gärna in mina blomkålspopcorn eller ostchips också!
4.7/5
(3 Reviews)
2 kommentarer
Hur länge håller de sig? Ska man äta dem direkt eller går de att spara?
De är bäst att äta direkt. Håller sig säkert ett tag men inte i dagar. Blir mjuka rätt snabbt.