Blomkålspopcorn – supergott tilltugg till fredagsmyset!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Det här var ju knaprigt och gott! Men kanske lite väl små, men det går ju att ordna till nästa gång. Kändes även som ett gott tillbehör till exempelvis korv (tänk rostad lök) eller att strö över en sallad.

Blomkålspopcorn

Ingredienser till ca 1,5 dl:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 50 grader (har du bråttom kan du öka till 100)
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Jag hade bitar där själva ”blomman” var 2 cm i diameter ungefär och de blev pyttesmå, så nästa gång gör jag dem lite större.
  3. Blanda runt med kokosoljan och salta ordentligt.
  4. Fördela på en plåt.
  5. Låt stå i ugnen tills de är helt torra och krispiga, öppna luckan då och då för att få ut ånga och rör samtidigt om. För mig tog detta 6-7 timmar i ugnen.

Blomkålspopcorn

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla gärna in mina grönkålschips också!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Blir så inspirerad av din sida
Har alltid haft lätt att gå ner i vikt men sista året jätte svårt hittar inte rätt metod som passar just mig
Mvh ewa

Hej Ewa, vad roligt att höra. Om du behöver hjälp får du gärna anlita mig som kostrådgivare så ska jag hjälpa dig. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.