Eftersom baljväxter inte ingår i LCHF/paleo-kost kommer här en variant av hummus, men gjord på broccoli som namnet antyder. Gott och fullt av nyttiga vitaminer!
Broccolihummus
Ingredienser till drygt 2 dl:
- 250 gram broccoli
- 1 sats tahini (Denna hemmagjorda tahini är så god att jag skulle kunna äta den med sked… Annars är denna köpta tahini toppen)
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk starkt paprikapulver (chiliflakes eller liknande går bra)
- 1 liten vitlöksklyfta (kan uteslutas eller ökas på, oftast gör jag faktiskt utan)
- 3 msk olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Ångkoka broccolin cirka fem minuter genom att koka upp vatten i en kastrull och lägga broccolin i en sil och på med ett lock.
- Gör tahinin enligt receptet i länken ovan.
- Kör samtliga ingredienser med en matberedare till en hummus med lite bitar i. Smaka av med salt/peppar.
På bilden ovan hade vi hummusen till zoodles (länk med video hur jag gör), med oliver och parmesan.
Passar utmärkt att ha som tillbehör på ett plockbord, eller som tillbehör till kött/fisk eller varför inte fylla en wrap med denna, avokado, ruccola och kalkon?
4.5/5
(2 Reviews)
2 kommentarer
Mycket bra initiativ med nyttig mat och få ingredienser. Även spännande att i min verksamhet addera nyttigare mat.
/Johnny Olsson
Vad roligt! Varmt välkommen <3