Den här soppan blev verkligen het. Vissa runt bordet hade till och med lite svårt att få i sig soppan. Det är såklart fullt möjligt att anpassa styrkan efter tycke och smak. Enkel att göra, få moment, och blir bara godare dagen efter.
Ingredienser
Räcker till ca 4 pers:
- 500 gram vitkål
- 1 gul lök
- 1,2 liter vatten
- 1 tsk salt
- 1 tsk herbamare
- 1 dl kokosgrädde
- Saften från 1/2 lime
- 1-2 tsk röd currypasta (tillsatsfri, för vår familj hade 1 tsk räckt)
Gör så här
- Skär lök och vitkål i mindre bitar, slå över vatten och salt.
- Koka kålen mjuk, cirka 10-15 minuter.
- Slå över kokosgrädde, currypastan och limesaften och stavmixa slätt.
- Smaka av med mera salt om det behövs, och mer currypasta om du gillar ännu mer hetta.
Tips! Servera gärna med mina ostmaränger, som jag gjorde i formar på bilden (och strödde chiliflakes på).
Gillade du det här receptet? Kolla in min currypanna med aioli, broccoli- och ingefärssoppa eller indiska kyckling med kokos och chili.
3.2/5
(51 Reviews)