Currypanna med aioli – middag på mindre än 20 min!

Inlägget innehåller köptips till Allt Gott

Detta är en perfekt lunch eller middag när man har lite mindre tid i köket. Tillagningstiden är mindre än 20 minuter och självklart passar det hela familjen.

Currypanna med aioli

Ingredienser till 4 personer:

  • 500 gram nötfärs
  • 1 msk god curryblandning (gul curry tycker jag är jättegott)
  • 1 tsk salt
  • 1 blomkålshuvud
  • koksolja att steka i
  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Fräs färsen i lite kokosolja, krydda med curry och salt.
  2. Skär blomkålen i mindre munsbitar och fräs på dem några minuter i pannan. De ska ha kvar lite av sitt krisp och inte vara helt genomstekta. Detta tar cirka 3-4 minuter. Om allt inte får plats i pannan kan du steka färsen för sig och blomkålen för sig och sedan blanda samman innan servering, smaka av med salt.
  3. Toppa gärna med färska örter.
  4. Följ instruktionerna för majonäsen, om du inte väljer en färdiggjord. Pressa/riv i vitlök.

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min köttfärspanna med kardemumma

4.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.