Broccoli- och ingefärssoppa – helt mejerifri/vegansk!

Snabbt och enkelt att svänga ihop en soppa till lunch eller efter en lång arbetsdag. Den här kombinationen tycker jag är väldigt god!

 

Broccoli- och ingefärssoppa

 

Ingredienser till fyra portioner:

  • 500 gram broccoli
  • ca 4×4 cm färsk ingefära
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk herbamare
  • 1 dl kokosmjölk/kokosgrädde

 

Gör så här

  1. Skär broccolin i mindre delar, skala även stammen och använd den. Lägg ner i kastrull tillsammans med samtliga ingredienser.
  2. Låt koka cirka 7-10 minuter.
  3. Stavmixa slätt.
  4. Klart!

 

Tips!

Här hittar du alla mina enkla och goda soppor i denna soppsamling med förslag på goda tillbehör.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.