Vitkålssoppa med röd curry – passar utmärkt för den som gillar hetta!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Den här soppan blev verkligen het. Vissa runt bordet hade till och med lite svårt att få i sig soppan. Det är såklart fullt möjligt att anpassa styrkan efter tycke och smak. Enkel att göra, få moment, och blir bara godare dagen efter.

 

Vitkålssoppa med röd curry

 

Ingredienser till ca 4 pers: 

  • 500 gram vitkål
  • 1 gul lök
  • 1,2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk herbamare
  • 1 dl kokosgrädde
  • Saften från 1/2 lime
  • 1-2 tsk röd currypasta (tillsatsfri, för vår familj hade 1 tsk räckt)

 

Vitkålssoppa med röd curry
Den här currypastan finns i flera olika smaker i vanliga matbutiker. Du kan dela upp den i mindre portionsbitar och förvara i frysen.

 

Gör så här

  1. Skär lök och vitkål i mindre bitar, slå över vatten och salt. Koka kålen mjuk, cirka 10-15 minuter.
  2. Slå över kokosgrädde, currypastan och limesaften och stavmixa slätt.
  3. Smaka av med mera salt om det behövs, och mer currypasta om du gillar ännu mer hetta.

 

 

Tips!

Servera gärna med mina ostmaränger, som jag gjorde i formar på bilden (och strödde chiliflakes på).

Gillade du det här receptet? Kolla in min currypanna med aioli, broccoli- och ingefärssoppa eller indiska kyckling med kokos och chili 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.