Det här receptet på torsk med purjolökskräm är både superenkelt att laga och riktigt gott! Jag älskar fisk i alla former, speciellt när det blir såhär lättlagat.
Torsk med purjolökskräm
Ingredienser till två-tre portioner:
- 400 g torsk/sej/hoki eller annan vit fisk/lax
- 1 purjolök
- 3-4 dl crème fraiche
- 1-2 krm herbamare
Gör så här
- Tina fisken och stek gyllenbrun i riktigt med smör.
- Fisken ska helst inte bli varmare än 52 grader (kan var bra att mäta med termometer så du får en uppfattning om hur lång tid det tar).
- Strimla purjolöken fint och stek även den i rikligt med smör. (Purjon ska få en brun färg, men inte bli bränd, då smakar den väldigt gott!)
- Tillsätt crème fraiche (det står 3-4 dl, beroende på hur stor purjo du har och hur rinnig du vill ha såsen. Jag gillar den lite fastare) och herbamaren.
- Fördela krämen på fiskbitarna.
- Servera gärna med blomkål/broccolimos eller andra grönsaker du gillar.
Tips!
Om du är en fiskälskare som jag, kan jag rekommendera mitt recept på fiskgratäng
0/5
(0 Reviews)