Torsk med purjolökskräm

Torsk med purjolökskräm – så lätt och gott det kan bli!

Det här receptet på torsk med purjolökskräm är både superenkelt att laga och riktigt gott! Jag älskar fisk i alla former, speciellt när det blir såhär lättlagat.

 

 

Torsk med purjolökskräm

 

 

Ingredienser till två-tre portioner:

  • 400 g torsk/sej/hoki eller annan vit fisk/lax
  • 1 purjolök
  • 3-4 dl crème fraiche
  • 1-2 krm herbamare

 

Gör så här

 

  1. Tina fisken och stek gyllenbrun i riktigt med smör.
  2. Fisken ska helst inte bli varmare än 52 grader (kan var bra att mäta med termometer så du får en uppfattning om hur lång tid det tar).
  3. Strimla purjolöken fint och stek även den i rikligt med smör. (Purjon ska få en brun färg, men inte bli bränd, då smakar den väldigt gott!)
  4. Tillsätt crème fraiche (det står 3-4 dl, beroende på hur stor purjo du har och hur rinnig du vill ha såsen. Jag gillar den lite fastare) och herbamaren.
  5. Fördela krämen på fiskbitarna.
  6. Servera gärna med blomkål/broccolimos eller andra grönsaker du gillar.

 

Tips!

Om du är en fiskälskare som jag, kan jag rekommendera mitt recept på fiskgratäng
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök