Fiskburgare med grönsakswok och sesammajonäs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det här blev en magisk måltid! Enkel och god. Barnen åt två fiskburgare var – haha! Farfar satt bara och stirrade. 😉 Väldigt bra sätt att göra lite trist fisk roligare, och passar utmärkt till matlåda! 

Jag använde detta gamla recept på fiskburgare: Smarriga fiskburgare

Men istället för att panera i sesamfrön använde jag mig av följande, och tyvärr tog jag inte exakta mått, så detta är ungefär:

Jag gjorde 1 sats 10-sek majonäs och smakade av 1 dl av majonäsen med ca 1 msk sesampasta (smaka dig fram, det kan skilja i smak mellan olika märken) Om du inte gillar/vill ha det kan du smaksätta med exempelvis chili, citron, ingefära eller vitlök.

Till fyra vuxna använde jag följande grönsaker till woken:

  • 1 stort broccolihuvud
  • 1 fänkål
  • 2-3 huvuden pak choi
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kokosolja att steka i
  • Valfri mängd Tamarisoja – En glutenfri soja som smakar underbart! Rekommenderas varmt 🙂

Tillsätt gärna fler grönsaker för att göra det mer mättande. Jag skulle rekommendera blomkål, vitkål eller brysselkål.

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i ”wok-bitar”.
  2. Värm en stekpanna med kokosolja.
  3. Tillsätt alla grönsaker utom vitlök woka några minuter.
  4. Tillsätt valfri mängd tamari-soja, färsk chili är också gott om du gillar det 🙂
  5. Den sista minuten tillsätter du riven vitlök.

Hoppas att det smakar! Kram Fanny

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.