Marinerad lök – supergott att ha i sallader eller grytor!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Ett supertips för att göra löken både mildare och godare är att marinera den! Perfekt att ha i en sallad eller som tillbehör till exempelvis fisk eller en köttgryta.

Marinerad lök

Ingredienser till en liten skål:

Gör så här

  1. Skala och dela löken i två delar.
  2. Skär den i båtar, och lägg i en skål.
  3. Slå över olja och pressa över citronen.
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. Låt så och dra 10-15 minuter, ibland låter jag den stå längre än så, upp mot en timme. (Om löken inte är jättestark kan du krydda upp vätskan som bildas med lite mer olja, en skvätt vinäger, örter och chili och ha på sallad eller liknande).
  6. Klart!

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min picklad rödlök

4.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.