Grönsaksguide

Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs och rökt lax

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Omelettwrap är den perfekta strandmaten! Snabbt smidigt och enkelt. Men framförallt otroligt gott! Denna är fyllning fick nästan min svärmor att storkna. Testa själv. Hela receptet hittar du nedan!

Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs och rökt lax

Ingredienser till en stor omelettwrap, cirka 2 hungriga personer:

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser med en stavmixer.
  2. Låt smeten stå och svälla.
  3. Medan smeten står viker du till en bit bakplåtspapper till en kvadrat med kanter som mäter cirka 30×30 centimeter.
  4. Häll sedan i smeten och grädda i 170 grader i 12 minuter.

Spenat/wasabimajonnäs:

  • 200 gram fryst bladspenat
  • 1 dl 10 sekunders majonnäs, recept hittar du här
  • 1 tsk wasabi
  • Salt efter smak
  • 4 skivor rökt lax

Gör din spenat/wasabimajonnäs så här, samt montering av wrapen

  1. Fräs upp spenaten i en panna och låt svalna helt (du vill få bort vätskan).
  2. Blanda majonnäsen med spenat och wasabi.
  3. salta efter smak (tänka på att wrapen och laxen bidrar med sälta också).
  4. Bred sedan ut spenat/wasabimajonnäsen på wrapen och fördela laxen i en rad.
  5. Rulla ihop och dela wrapen i två delar.
  6. Gott att ära med en fräsch grönsallad.

Tips!

Testa gärna mina andra wraps också!
Recept på omelettwrap med spenat- och baconröra
grön omelettwrap med krämig tomat- och olivröra

Om du saknar någon ingredienser (t.ex fiberhusk) kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Superbra smak på wrapp! Jag gjorde den i en rund pajform idag och hade till tacos (jag gjorde en något mindre sats på tre ägg, men nästa gång provar jag nog att halvera). Tack för ett toppenrecept!

Tyvärr så smakade han aldrig, han knaprade i sig hårda vanliga köpta kolhydratiga tacoskal istället. Nåja, blev ju mer åt mig iaf!

jaja, nästa gång så! Jag åt just upp den där som blev över från igår (hrm, haha) med smör och parmesanen som Anneli lämnade kvar. Så god kall som en macka. <3

Låter gott! Kan tänka mig att den passar till nästan allt i och med att smaken blir ganska neutral och låter det man har i eller på komma fram. Det blir definitivt en nästa gång på denna nu när jag lärt mig den! 🙂

Precis! Du menar nu när du lärt dig hur man viker så perfekt? La upp ett grundrecept med din vikning! 🙂 <3

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök