Salvia och citronmarinerade kalkonlår – enkelt och fräscht!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta är en riktigt smarrig sommarmarinad. Fräsch och god till all typ av fågel, och även fisk! Kan vara bra att förbereda kvällen innan, då marinaden blir som godast att lämna över natten. 

Salvia och citronmarinerade kalkonlår

Ingredienser till 1 kg salvia och citronmarinerade kalkonlår:

  • 1 kg kycklinglår
  • 4 msk torkad salvia
  • 1,5 tsk salt
  • 1 stor lime saft och skal
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser och låt marinera några timmar, helst över natten.
  2. Ugnsbaka eller grilla kalkonklubborna tills de når en innertemperatur på 72 grader.
    (Jag steker gärna mina i en stekpåse. Blir både saftigare och mindre kladd i ugnen.)
  3.  Klart!Det går givetvis bra att byta ut kalkonen mot exempelvis kyckling eller vit fisk, varför inte marulk?

Tips!

Vill du se fler härliga kycklingrecept?
Kolla in min mustiga kycklinggryta eller mina underbara kyckling- och omelettwraps!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

salvia – och citronmarinerade kalkonlår.
Ugnsbaka i varmluftsugn – vid vilken temperatur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.