Här vill jag mest visa att det går jättebra och är supergott att rosta annat än rotfrukter i ugnen. Den här blandningen med bland annat purjolök och fänkål är supergott till fisk, men också kötträtter som biffar eller en god stek.
Rostade grönsaker
Ingredienser till ca 2 pers:
- 1 Fänkål
- 1/2 purjolök
- 1 paprika valfri färg
- 6 körsbärstomater
Gör så här
- Dela fänkålen på hälften.
- Skär bort fänkålsdillen som du kan toppa grönsakerna med när du serverar (de går såklart att äta) Jag brukar skära bort det yttersta på roten, det bruna, några milimeter bara, resten behåller jag, den går både att äta och hjälper fänkålen att hålla samman.
- Ringla över rapsolja och salt/herbamare.
- Lägg in i ugnen ca 10 minuter på 175 grader (varmluft använder jag)
- Under tiden kan du dela paprikan i fyra/fem delar och kvarta purjolöken (det vita) dela tomaterna på hälften.
- Lägg sedan på dem på plåten och ringla över mer rapsolja och salta.
- Lägg in i ugnen igen ca 20 minuter.
- Klart!
Tips på tillbehör, både laxen och köttbullarna passar till båda såserna:
- Sesamlax, recept hittar du här
- Salvia och citronmarinerade kalkonlår, recept hittar du här
- Persiljepesto, recept hittar du här
- Chimichurri, recept hittar du här
5/5
(1 Review)