Många gånger finns det inget jag kan vara så sugen på som fiskgryta. Det kanske beror på att jag älskar alla komponenter var för sig, och när de sedan blandas i en rätt uppstår ett fyrverkeri framför mina ögon! Tryck nedan för att komma till receptet!
Fiskgryta LCHF
Ingredienser till fyra hungriga personer:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 fänkål
- Fyra stjälkar selleri
- 2 lagerblad
- 2 tsk herbamare
- 9 dl vatten
- 1 burk hela skalade tomater
- 1/2 dl tomatpuré
- 150 g sockerärtor
- 1 grön paprika
- 1/2 stor zucchini
- 200 g räkor med skal
- 400 g vit fisk
- 500 g lax
- Smör att steka i
- Peppar
- Chiliflakes
Gör så här
- Skala lök och hacka den grovt.
- Bryn den i smör tillsammans med fänkålen och selleristjälkarna som du också hackar grovt. (Spara gärna “fänkålsdillen” till garnering, se bilden)
- Hacka vitlöken och paprikan grovt.
- Lägg ner dem i grytan tillsammans med lagerblad, herbamare, vatten, de hela skalade tomaterna, tomatpurén.
- Peppra och strö över chiliflakes (jag tog ungefär 1 krm till denna gryta).
- Låt koka ca 10-15 minuter på medelvärme under lock.
- Under tiden kan du skala räkorna, kvarta zucchinin, skär fisken i bitar som är ungefär 2×2 cm.
- Salta fisken och lägg sedan ner den i grytan, och lägg zucchinin och sockerärtorna ovanpå.
- Lägg på locket och ta bort grytan helt från plattan.
- Vänta ca 5 minuter och se efter så fisken är klar.
Under tiden du väntar kan du göra saffransaliolin, receptet på den hittar du här.
Tips!
Vill du se mer av mina fiskrecept? Då borde du kolla in min fiskgratäng eller tonfisksallad med tahini
4.3/5
(9 Reviews)
4 kommentarer
Går det bra att frysa den här grytan? Gjorde en ikväll och fick jättemycket över.
Absolut,ska inte vara några problem. Kram!
Hej. Jag hittade just din sida. Jag planerar att göra din fisk gryta till mina föräldrar de äter bara Lchf mat. Och speciellt nu när de ej kan gå ut så mycket så lagar jag mat till dem. Så jag ser fram emot att laga din maträtt. 🙂
Vad roligt! Lycka till!