Jag lärde mig göra taboleh när jag var tonåring och hängde i en butik med utländska delikatesser. Jag hängde i kassan och pratade och pratade med Mohammed som drev butiken. Fick många tips av honom och kommer alltid att minnas hans värme. Detta recept är LCHF-anpassat eftersom jag bytt ut bulguren mot blomkål. Tryck nedan för hela receptet!
Blomkålstaboleh
Ingredienser:
- 350 g blomkål
- 1/2 dl olja
- Saften från 1 citron/stor lime
- 1 rödlök
- 150-200 g tomater
- 20 gram bladpersilja (en stor näve)
- Salt och peppar
Gör så här
- Riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
- Koka upp en kastrull med vatten och lägg blomkålen i en sil.
- Sänk ner silen i det kokande vattnet och låt koka ca 2 minuter, för att dra ur den värsta kålsmaken.
- Spola i kallt vatten salta och låt rinna av ordentligt.
(Ett tips är att ha lutning på silen när den droppar av för att vattnet lättare ska rinna av). - Hacka tomaterna fint (skär bort kärnhuset) liksom bladpersiljan och rödlöken samt riv/pressa vitlöken.
- Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Låt gärna stå och dra en stund innan servering.
- Servera gärna tillsammans med grillat, korv eller halloumi.
Tips!
Vill du ha fler smarriga recept med blomkål i? Kolla in merjerifria blomkålssoppa med grönkålschips eller min blomkålspizza utan ost
0/5
(0 Reviews)